Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

steampod loreal

Ingrediente și cosmetice pentru creșterea și regenerarea părului.

Cuprins

 

Creșterea părului poate fi influențată de diferiți factori, de la genetică și produsele de îngrijire utilizate la stilul de viață. Folosirea unor ingrediente naturale și produse cosmetice specifice, așa cum sunt cele din gama Absolut Repair Molecular de la L'Oréal Professionnel, poate juca un rol esențial în susținerea procesului de creștere și regenerare a părului. Descoperă în acest articol care sunt principalele cauze care afectează ritmul de creștere al părului și ce ingrediente și produse de îngrijire te pot ajuta la revitalizarea lui.

 

Ce factori afectează creșterea părului

Genetica joacă un rol foarte important pentru ritmul de creștere al părului, așa cum poate să influențeze și textura și densitatea acestuia. Printre alți factori care pot afecta podoaba capilară din acest punct de vedere se numără:

  • fenomenul de îmbătrânire - părul își încetinește ritmul de creștere odată cu înaintarea în vârstă

  • îngrijirea necorespunzătoare - folosirea unor produse agresive pentru păr și scalp, a substanțelor chimice pentru colorare și ondulare, uscarea și coafarea excesivă cu ajutorul dispozitivelor pe bază de căldură pot determina un ritm de creștere mai lent 

Placa de păr SteamPod de la L'Oréal Professionnel, alegerea perfectă pentru o coafură impecabilă

Placa de par SteampodAtunci când te coafezi, este esențial să folosești dispozitive profesionale, așa cum este SteamPod 4.0 de la L’Oréal Professionnel. Spre deosebire de plăcile pentru îndreptat părul tradiționale, SteamPod de la L'Oréal Professionnel are o tehnologie inovatoare cu aburi, care oferă numeroase avantaje. Astfel, fluxul de abur uscat de înaltă presiune, generat din rezervorul integrat, permite îndreptarea sau ondularea rapidă a părului, minimizând posibilele daune cauzate de căldura excesivă. În același timp, aburul hidratează părul, iar acesta devine foarte ușor de coafat, suplu și capătă un aspect strălucitor. Placa SteamPod poate fi folosită pentru coafuri variate, fie că-ți dorești un păr perfect drept ori bucle cu aspect natural. Placa este disponibilă în două versiuni, SteamPod 3 și SteamPod 4, ambele potrivite pentru îndreptarea și ondularea părului. Însă cel de-al doilea model, mai nou, poate să ofere rezultate impecabile și pe orice tip de păr creț. Cu setări de temperatură de la 180ºC la 210ºC și cu plăci ceramice acoperite cu aluminiu, foarte rezistente, SteamPod oferă rezultate de până la 3 ori mai rapid, iar părul tău va fi cu până la 95% mai puțin deteriorat.


Află de aici tot ce trebuie să știi despre importanța protecției termice pentru păr


  • deficitul de nutrienți - o alimentație echilibrată contribuie nu doar la sănătatea generală a organismului, ci și la cea a părului. Deficitul de anumiți nutrienți, precum fierul, zincul, vitamina D și proteinele, poate afecta creșterea părului

  • fluctuațiile hormonale - cele care apar în timpul sarcinii, al menopauzei sau din cauza unor afecțiuni hormonale pot provoca încetinirea creșterii părului sau chiar căderea lui. 


Este importantă identificarea cauzelor exacte pentru care părul crește mai lent, pentru că numai așa vei putea lua măsurile adecvate. Nu ezita să ceri sfatul unui medic, pentru o gestionare eficientă a acestui fenomen.

Care sunt ingredientele utile pentru stimularea creșterii și regenerării părului

Printre ingredientele benefice care pot stimula creșterea părului și promova regenerarea lui se numără compuși precum proteinele și aminoacizii esențiali, uleiuri vegetale nutritive, extracte de plante și anumite vitamine și minerale.

Aminoacizi și proteine

Aminoacizii sunt compuși esențiali care joacă un rol foarte important pentru sănătatea și creșterea părului. Motivul este acela că sunt elementele constitutive ale proteinelor, care, la rândul lor, formează structura de bază a fibrei capilare. Printre cei mai importanți aminoacizi pentru păr se numără cisteina și metionina, care sunt implicate în formarea cheratinei, proteina din structura firului de păr. Acestea contribuie la consolidarea structurii părului, îmbunătățindu-i rezistența, dar și la impunerea unui ritm normal de creștere. Alți aminoacizi, precum arginina, pot stimula circulația sangvină către scalp și implicit creșterea părului, prin asigurarea oxigenului și substanțelor nutritive necesare foliculilor.


Peptidele sunt lanțuri de diferiți aminoacizi, care au proprietăți anti-îmbătrânire și antiinflamatorii, pot stimula proliferarea celulară și creșterea foliculilor de păr. De asemenea, pot întări structura fibrei capilare furnizând elementele necesare pentru producerea cheratinei. Astfel, rezistența și sănătatea generală a părului sunt îmbunătățite. 


Atât aminoacizii, cât și peptidele sunt frecvent folosite în produsele pentru păr, de la șampoane la tratamente, pentru a-i stimula creșterea și a-l regenera.

Absolut Repair Molecular, tratamentul inovator cu aminoacizi și peptide pentru părul deteriorat și uscat

tratamentul cu aminoacizi si peptide pentru parul deteriorat si uscatDacă părul tău a căpătat un aspect tern în urma coafărilor frecvente cu placa sau ondulatorul, poți inversa efectele nedorite cu ajutorul produselor Absolut Repair Molecular de la L’Oréal Professionnel, excelente pentru refacerea cuticulei și a structurii moleculare a fibrei capilare. Acestea asigură îngrijirea profesională a părului acasă cu ajutorul a 3 produse disponibile - șampon, serum cu clătire și cremă leave in fără clătire -, care conțin un complex de 2% legături peptidice și 5 aminoacizi. Părul devine de 3 ori mai rezistent, își recapătă strălucirea naturală, efectele fiind vizibile de la prima utilizare. Poți completa rutina de îngrijire a părului la salon, dacă optezi pentru concentratul de tip pre-treatment Absolut Repair Molecular. 


Afla de aici mai multe despre rutina de îngrijire pentru păr deteriorat


Cheratina este o proteină prezentă în mod natural în păr. Aceasta asigură rezistența, elasticitatea și sănătatea generală a firului de păr. Folosirea de produse de îngrijire care conțin cheratină poate ajuta la întărirea structurii părului, reducând riscul de rupere și îmbunătățind elasticitatea. 


Colagenul este o altă proteină care poate contribui la menținerea structurii și elasticității părului. Colagenul ajută la întărirea foliculilor din care cresc firele de păr și stimulează producția de cheratină. De asemenea, colagenul poate contribui la hidratarea scalpului. Iar un scalp bine hidratat este un mediu propice pentru creșterea sănătoasă a părului. În plus, îmbunătățește circulația sangvină, furnizând foliculilor substanțele nutritive necesare pentru creșterea optimă a părului. 

Vitamine și minerale

Biotina (vitamina B7) joacă un rol crucial în sănătatea generală a părului și este frecvent utilizată ca ingredient cheie în suplimente alimentare și produse de îngrijire. Biotina poate ajuta la prevenirea căderii părului și la susținerea unui ritm de creștere sănătos. 


Zincul este un mineral esențial pentru creșterea părului, pentru că este implicat în ciclul de viață al foliculilor. Șampoanele și tratamentele pentru păr care conțin zinc pot contribui la menținerea unui scalp și a unui păr sănătos.


Deficitul de fier poate cauza căderea părului, pentru că acest mineral asigură o bună oxigenare a scalpului. Produsele de îngrijire îmbogățite cu fier, împreună cu o alimentație echilibrată pot ajuta la prevenirea căderii părului asociată cu o carență nutrițională.


Vitamina A este esențială pentru creșterea celulară, inclusiv a foliculilor de păr. Produsele de îngrijire îmbogățite cu vitamina A pot ajuta la menținerea unui scalp sănătos și pot stimula procesul de regenerare a părului.


Vitamina E este un antioxidant puternic, al cărui rol major este de a preveni daunele cauzate de radicalii liberi. Uleiurile și tratamentele capilare îmbogățite cu vitamina E pot contribui la menținerea unui păr puternic și sănătos.

Uleiuri vegetale și extracte din plante

Uleiul de cocos este un ingredient versatil, benefic pentru păr. Poate pătrunde în profunzime în fibra capilară, hidratând-o și hrănind-o din interior și reducând riscul de rupere. Poate fi folosit ca atare, pentru măști de păr, sau ca ingredient în diverse produse pentru revigorarea podoabei capilare.

 

Citește aici mai multe despre beneficiile uleiului de cocos pentru părul deteriorat


Uleiul de argan este bogat în acizi grași esențiali, vitamina E și antioxidanți, de aceea poate fi o opțiune foarte bună pentru revitalizarea părului uscat și deteriorat. Ajută la întărirea foliculilor de păr, susținând un ritm de creștere sănătos. Poate fi folosit ca atare, în măști pentru păr preparate în casă, sau ca ingredient în produse de îngrijire. 


Extractul de rozmarin este bogat în antioxidanți, care pot ajuta la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi, dar poate și stimula circulația sangvină la nivelul pielii capului. Produsele de îngrijire a părului care conțin extract de rozmarin au proprietăți revitalizante.


Extractul de aloe vera ajută la calmarea, hidratarea și regenerarea scalpului și la stimularea creșterii părului. Aloe vera poate fi utilizată sub formă de gel aplicat direct pe scalp sau integrată în măști pentru păr, pentru un tratament intensiv.

Care sunt produsele cosmetice pentru regenerarea părului

Șampoane și balsamuri fortifiante, măști pentru păr regenerante, serumuri și tratamente specifice - gama de produse pentru stimularea creșterii și pentru regenerarea podoabei capilare este una foarte bogată. 


Include în rutina de îngrijire:

  • șampoane și balsamuri formulate special pentru creșterea și regenerarea părului, care conțin ingrediente precum aminoacizii, peptidele, biotina, colagenul și cheratina

Rutina AbsolutRepairMolecular in trei pasi

 

Alege șamponul Absolut Repair Molecular de la L’Oréal Professionnel, care nu conține sulfați, curăță și reface structura fibrei capilare. Părul va deveni mai elastic, deci mai rezistent, și cu 86% mai strălucitor. Pentru hrănire și hidratare profundă, folosește apoi serumul cu clătire Absolut Repair Molecular. Părul devine instantaneu mai strălucitor, mai elastic și mai neted. Completează rutina de îngrijire a părului prin aplicarea cremei leave in fără clătire Absolut Repair Molecular. Aceasta conferă o protecție termică de până la 230°C, fiind excelentă pentru protejarea părului, mai ales dacă te coafezi frecvent.


  • măști pentru păr care pot oferi hidratare în profunzime și nutrienți esențiali, îmbogățite cu uleiuri hrănitoare, proteine revitalizante și extracte de plante

  • serumuri și tratamente specifice, care pot oferi beneficii suplimentare. Optează pentru ingrediente active precum cofeina, cunoscută pentru stimularea circulației sangvine, sau vitamine specifice pentru creșterea părului. 


O combinație de ingrediente naturale și de produse de îngrijire atent alese poate juca un rol esențial în promovarea creșterii și a regenerării părului. O abordare complexă te poate ajuta să ai un păr puternic, sănătos și plin de vitalitate cât mai mult timp.