Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Ce este tehnica de balayage 101?

Balayage-ul a devenit de mult timp tehnica preferată de profesioniști pentru clientele care doresc o culoare a părului, cu aspect natural, ca după plajă. Așadar, e cazul să uităm de șuvițele tradiționale? Cum pot coloriștii să explice, în mod clar și concis, ce înseamnă tehnica de balayage pentru păr? Acest articol oferă răspunsuri la principalele întrebări legate de balayage care le sunt adresate frecvent profesioniștilor.

În mod tradițional, sunt folosite folii pentru despărțirea porțiunilor de păr pentru a le deschide, în timp ce părul vopsit prin tehnica balayage (derivat din cuvântul franțuzesc “balayer”, care înseamnă “a mătura”) presupune aplicarea cu mână liberă, folosind de regulă o paletă și o pensulă. Iar acolo unde este nevoie de o lucrare făcută cu mâna liberă, apare și necesitatea expertizei și experienței – prin urmare un kit balayage cumpărat de la magazin nu poate reproduce rezultatul final creat în salon.

Însă de unde popularitatea acestei tehnici balayage? Deoarece are un aspect natural și nu există porțiuni în păr care să prezinte dungi. Tehnica balayage oferă rezultatul unei culori delicate, elegante și personalizate care pare să fie deschisă în mod natural. Părul este decolorat discret, obținându-se un contrast omogen între rădăcini și vârfuri.

În momentul în care explicăm beneficiile pe care le prezintă tehnica balayage aplicată părului, subliniem mereu importanța acestui factor personalizat . De la tipul părului la ton, lungime, aplicare, unghi și locație, clientele iubesc modul în care este personalizată această tehnică balayage astfel încât să le scoată în evidență forma feței și să confere luminozitate trăsăturilor cu care sunt înzestrate. Mai mult de atât, deseori femeile consideră că această tehnică balayage are un efect mai reconfortant față de o culoare uniformă deoarece rădăcinile crescute nu ies în evidență. Este motivul pentru care părul vopsit prin tehnica balayage se adresează tuturor!

Pregătirea vopsirii părului prin tehnica balayage

Cum ați prefera să vă vină clientele la salon? Tehnica balayage prinde mai bine pe părul curat sau pe cel care nu a fost spălat în prealabil? O cantitate prea mare de resturi din produsele pentru păr va afecta aplicarea uniformă a vopselei de păr. Cu toate acestea, avem nevoie de aceste uleiuri naturale pentru o hidratare constantă a fibrei părului pentru ca produsul să pătrundă eficient în păr.

Prin urmare, dacă te întreabă clientele dacă părul trebuie să fie curat sau nespălat pentru o bună aplicare a tehnicii balayage, cel mai bun răspuns pe care poți să-l dai este să-l spele și să-l dea cu balsam în ziua anterioară vopsirii, însă să evite folosirea unor produse styling..

Cum este realizată tehnica balayage

Cum să aplici tehnica balayage pe păr: când vine vorba despre procesul însuși de vopsire a părului prin tehnica balayage, acest lucru poate deruta persoanele care nu sunt specialiste în domeniu, însă cu ajutorul unor explicații ele se pot liniști. Nu există un singur răspuns la întrebarea: “de unde ar trebui să înceapă tehnica balayage?”, de exemplu. Totul ține de dorința clientei și de măiestria specialistului.

Da, tehnica balayage de vopsire a părului poate începe de la rădăcină, însă pentru un păr balayage mai discret, cu efect bronzat, ne vom concentra de regulă pe lungimi și capete, aplicând vopseaua în anumite zone în timp ce ne deplasăm de-a lungul părului. Vopsim porțiunile părului în funcție de locul unde ar trebui să cadă lumina, cele mai uzuale tipare fiind numite: “metoda în formă de V” (V placement), “metoda în formă de W” (W placement), metoda pentru părul blond natural de vară “singles”, “metoda într-un punct” (slants) și metoda “fâșii gradient” (gradient panels).

Cât durează vopistea părului prin tehnica balayage?

De la început până la sfârșit, cât durează vopsirea părului prin tehnica balayage? Avem din nou răspunsul: “Depinde”. Tehnica balayage de vopsire a părului este un serviciu de vopsire a părului atât de perspnalizat încât fiecare programare este diferită. Aplicarea a câtorva dungi cu efect de bronz poate dura mai puțin de o oră. Însă pentru aplicarea acestei tehnici la nivelul întregului păr, clienta ar putea sta la salon mai multe ore.

Noi cei de la L’Oréal Professionnel Paris, am căutat modalități de accelerare a procesului de aplicare a tehnicii balayage care să le dea posibilitatea coloriștilor să se concentreze pe creativitatea lor. Acest lucru a determinat conceperea noului produs Blond Studio 8 Bonder Inside: pudră decolorantă 2-în-1 ce încorporează un complex de legare ce deschide cu până la 8 nuanțe într-o singură aplicare.

Tehnica balayage acoperă părul alb și rădăcinile akbe?

Tehnica balayage nu este cea pe care am recomanda-o pentru acoperirea părului alb și a rădăcinilor albe, însă ea se poate asocia cu alte procese, precum topirea culorii, în situația în care se aplică o nuanță (mai închisă la culoare) pe rădăcini, după care este omogenizată cu două-trei culori ce trec gradual și invizibil în șuvițe balayage.

Sau ai avea opțiunea de a vopsi pur și simplu rădăcinile și realiza câteva pete pentru a estompa linia, după care poți folosi tehnica balayage de vopsire a părului cu ajutorul unei palete și a unei pensule, deplasându-te în partea superioară a părului și integrând gradual totul în rădăcini. Unii coloriști recomandă folosirea unui balsam ușor în zona rădăcinilor cu rol de agent de emulsionare.

Observi că persoanei venite la vopsit începe să-i crească rădăcinile, revenind gradual la nuanța sa naturală (păr cărunt sau altă culoare)? Tehnica balayage este soluția ideală ce asociază discret toate tonurile părului și le reunește astfel încât ele să creeze o nuanță naturală uniformă care, pe măsură ce crește părul, alternează perfect culorile.

Am văzut de asemenea cum un număr din ce mai mare de clienți, de toate vârstele, doresc să pună părul cărunt la loc de cinste, optând pentru culoarea uniformă de balayage argintiu!

Se poate aplica tehnica balayage pe părul vopsit?

Se poate aplica tehnica balayage direct pe părul deja vopsit? În cazul în care clientul are o culoare temporară în păr, nu există niciun risc din punctul de vedere al calității părului sau aspectului de la final. Lipsa folosirii peroxidului înseamnă că fibra părului (ar trebui) să fie într-o stare bună.

Părul virgin (care nu a beneficiat anterior de tratamente) reprezintă baza ideală pentru aplicarea tehnicii balayage de vopsire a părului, deoarece vei avea certitudinea consistenței culorii. Cu toate acestea, în special în cazul persoanelor care se vopsesc pentru prima dată, testul de alergii cutanate nu verifică doar prezența unei sensibilități la nivelul pielii, ci mai mult de atât va dezvălui porozitatea părului, un factor deosebit de important în ceea ce privește durata de aplicare a vopselei.

Dacă clientul și-a aplicat în decursul ultimei luni o vopsea permanentă, atunci se recomandă vopsirea din nou ca urmare a riscului de deteriorare a părului și ulterioara sa decolorare. Important: dacă ai o persoană care și-a vopsit deja vârfurile blonde, atunci renunță la îmbibarea completă a capetelor în decolorant: pur și simplu filează-le puțin.

Tehnica balayage invers la șaten

Ce zici de trecerea de la o culoare deschisă la una închisă? Tehnică balayage în brunet. Părul vopsit prin tehnica balayage poate deveni mai închis decât culoarea sa de bază? Da, iar această tehnică se numește uneori Balayage Invers. Se apelează la aceeași tehnică, fără a mai necesară aplicarea unui decolorant. Părul va deveni mai consistent și va căpăta un plus de volum în urma aplicării unor tonuri mai închise, iar procedura aceasta va atrage atenția asupra porțiunilor mai deschise la culoare - așa cum umbra dă mai multă luminozitate luminii din jurul său.

Folosirea tehnicii libere balayage cu aplicarea unor nuanțe mai închise față de bază permite clientului să treacă discret de la blond la brunet. Regula generală spune că sunt suficiente două nuanțatoare pentru realizarea unei tehnici balayage cu efect multi-dimensional

Cât durează tehnica balayage în păr?

Având în vedere că se estimează o creștere lunară a părului cu un centimetru, ni se adresează frecvent întrebarea legată de durata tehnicii balayage de vopsire a părului. Este interesant faptul că mulți clienți optează pentru aplicarea unor șuvițe mai deschise folosindu-se tehnica balayage în defavoarea aplicării uniforme a unui decolorant. Acest lucru se datorează întreținerii ușoare a părului chiar și după creșterea rădăcinilor.

Cât de des trebuie refăcută tehnica balayage? Totul ține de fiecare client în parte și de tehnica balayage folosită. Desigur, odată cu creșterea părului, cresc și șuvițele mai deschise și cele mai închise decât culoarea părului. Însă, având în vedere că tehnica balayage este aplicată unor porțiuni diferite ale părului, la rădăcină nu se remarcă o linie clară de creștere a părului.

În urma unei tehnici balayage bine executate, nu ar trebui să se remarce creșterea rădăcinilor: șase luni mai târziu, șuvițele tale sunt mai jos pe față, însă arată în continuare, minunat fără rădăcini vizibile. În schimb, în urma aplicării unei vopsele uniforme pe întregul păr sau a unor șuvițe aplicate tradițional în folii, se reamarcă creșterea rădăcinilor doar la câteva săptămâni de la vopsire, fiind necesară întreținerea regulată.

Acestea fiind spuse, se recomandă să-i reamintești mereu clientei tale principale puncte pro și contra ale îngrijirii părului la care s-a aplicat tehnica balayage:

  • Un mare NU pentru vopsitul acasă, având în vedere abilitățile tehnice necesare pentru un păr frumos, de durată, vopsit prin tehnica balayage.
  • se recomandă de asemenea îngrijirea părului vopsit pentru un plus de intensitate a culorii și prevenirea decolorării.
  • luciul dat ocazional în salon și masca aplicată la domiciliu pot ajuta clienții să beneficieze la maxim de părul vopsit prin tehnica balayage.
  • nu te spăla pe păr cel puțin 48 de ore de la vopsire pentru a avea certitudinea închiderii complete a cuticulelor de-a lungul fibrei părului, pentru aceeași intensitate a noii culori valoroase.

Care este costul vopsirii părului prin tehnica balayage?

Prețurile practicate de specialiștii în tehnica balayage diferă de la un salon la altul, însă cel mai important factor este coloristul părului: măiestria profesionistului poate economisi sumele de bani investite în programări viitoare și eliberează clienții de sentimentul constant de constrângere în a repeta deplasările la salon.