Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

După timpul și efortul artistic depus pentru realizarea tehnicii de balayage pentru colorarea părului unei cliente, asigură-te că efectul se menține cât mai mult, furnizând clientei aceste sfaturi privind îngrijirea părului colorat prin tehnica balayage.

Când vine vorba de balsam, hrănirea este cuvântul cheie. Cu cât agenții activi din balsam sunt mai buni, cu atât fibra de păr este mai netedă și părul va fi mai strălucitor. Strălucirea este cel mai bun prieten al culorii, dezvăluind diferitele nuanțe create prin tehnica balayage.

Cum se întreține culoarea părului după tehnica balayage: tratamente speciale

Pentru părul a cărui culoare a fost deschisă considerabil și/sau de mai multe ori, uscarea și încrețirea pot deveni o problemă. În acest caz, aplicarea unei măști de păr în fiecare săptămână poate fi de un real ajutor în rutina de îngrijire a părului după tehnica balayage.

O mască de păr de calitate aplică un strat de agenți de hrănire de-a lungul fibrei, care au timp să pătrundă și să netezească cuticulele înainte ca excesul să fie clătit.

Ți se poate adresa întrebarea „De ce sunt atât de importante cuticulele?”. Deoarece cuticulele sunt poarta de acces pentru depunerea culorii: cuticulele aspre și deschise elimină culoarea mai rapid. Prin urmare, îngrijirea optimă a părului după tehnica balayage are ca scop netezirea acestor cuticule și închiderea porții de eliminare a pigmenților. Mai mult, fiecare solzișor al cuticulelor rămâne închis, netezind suprafața și conferind părului o strălucire reflectorizantă, cu efect oglindă.

Desigur, cel mai eficient mod de a menține culoarea părului după tehnica balayage este prin vizite periodice la salon pentru serviciul de nuanțare. Poți să explici că, în timpul acestui proces, se aplică o spălare ușoară cu pigmenți pe păr pentru a neutraliza tonurile de arămiu nedorite. Acestea apar din cauza dimensiunilor diferite ale moleculelor de culoare. Moleculele de albastru și violet, care mențin culoarea părului rece sau neutră, sunt mai mici decât cele de roz și oranj. Prin urmare, se elimină mai ușor din păr, lăsând în urmă o majoritate de tonuri calde, care dau părului acea nuanță de arămiu. Prin aplicarea nuanțatorul de îngrijire a părului după tehnica balayage se refac pigmenții pierduți, redând culoarea perfectă a părului obținută la salon.

Părul cu tehnica balayage: înainte și după

Tehnica balayage este atât de populară datorită obținerii unui aspect final subtil și personalizat. Înainte de aplicarea acestei tehnici de balayage, părul poate fi lipsit de volum și poate avea un aspect tern și obosit. Însă o tehnică de balayage aplicată corect va avea un efect de transformare, dând impresia că nuanța părului clientei a fost deschisă natural de soare, conferind tenului luminozitate naturală și punând în valoare nuanța pielii. De aceea, este important să se adopte o rutină corectă de îngrijire a părului după tehnica balayage pentru a valorifica culoarea la maximum și mai mult timp!

Eliminarea culorii aplicate prin tehnica balayage ca urmare a creșterii părului

Când vine vorba de eliminarea culorii ca urmare a creșterii părului, tehnica balayage dovedește încă o dată de ce este atât de populară: motivul este că rădăcinile nu sunt vizibile. Deoarece culoarea este aplicată în puncte diferite din secțiuni diferite ale firelor de păr, nu există „efectul cască”. Secțiunile deschise la culoare coboară treptat spre vârfuri pe măsură ce părul crește. Iar printr-o îngrijire corectă a părului după tehnica balayage, culoarea va rămâne întotdeauna perfectă.