Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Cum să te bucuri de un păr sănătos, chiar dacă îl coafezi zilnic

Cuprins:


 

Părul este considerat de mulți un element esențial pentru aspectul fizic, dar importanța sa depășește latura estetică. Să ai un păr sănătos și frumos te poate ajuta să-ți crești încrederea în propria persoană, putând contribui la o imagine de sine pozitivă, ceea ce poate, la rândul său, să aibă efecte benefice asupra stării psihice. În plus, un păr îngrijit și sănătos poate influența pozitiv modul în care ești perceput în diferite medii, de la cel social la cel profesional. Acestea sunt doar câteva motive pentru care este important să-ți pui la punct o rutină corectă de îngrijire a părului. Iar lucrurile pot deveni ușor mai complicate dacă obișnuiești să te coafezi zilnic cu ajutorul dispozitivelor pe bază de căldură. Expunerea repetată la căldură poate avea efecte dăunătoare asupra fibrei capilare, afectându-i calitatea și aspectul. Descoperă în cele ce urmează de ce este importantă protecția termică pentru păr, cum să alegi cele mai potrivite produse și cum să le incluzi în rutina de îngrijire pentru a păstra sănătatea podoabei capilare.

Ce efecte pot avea dispozitivele pe bază de căldură asupra părului?

În momentul în care părul este expus la temperaturi ridicate, apa prezentă în fibra capilară se evaporă rapid, lucru care duce la deshidratarea. Lipsa umidității adecvate poate să afecteze cuticula protectoare, care devine mai fragilă și se poate deteriora mai ușor. Pe termen lung, în lipsa unei protecții termice și a unei îngrijiri adecvate, expunerea frecventă la surse de căldură precum plăcile de îndreptat, uscătoarele și ondulatoarele poate degrada treptat calitatea generală a părului. Acesta își va pierde strălucirea naturală și va căpăta un aspect tern.


Mai mult, căldura excesivă poate altera însăși structura firului de păr. Legăturile proteice, esențiale pentru rezistența părului, se pot rupe sub influența căldurii ridicate, iar firele vor deveni friabile, casante și își vor pierde flexibilitatea.

Cum să protejezi eficient părul de căldură dacă te coafezi zilnic

Folosirea produselor de îngrijire termoprotectoare este un pas esențial pentru a reduce daunele cauzate de căldura ridicată. De asemenea, este foarte important să folosești dispozitive de coafat de calitate, cu setări de temperatură potrivite, așa cum este SteamPod 4.0 de la L’Oréal Professionel

De ce să alegi placa de păr SteamPod de la L'Oréal Professionel

Spre deosebire de plăcile tradiționale pentru întins părul, SteamPod de la L'Oréal Professionel iese în evidență datorită tehnologiei inovatoare cu aburi. SteamPod folosește aburul pentru a întinde părul, iar această tehnologie oferă multiple avantaje. În primul rând, fluxul continuu de abur uscat de înaltă presiune, generat din rezervorul integrat în placa SteamPod, permite întinderea sau ondularea mai rapidă a părului, deci reduce posibilele daune cauzate de căldura excesivă. În al doilea rând, aburul hidratează părul, iar acesta devine moale, deci ușor de coafat, suplu și strălucitor. Nu în ultimul rând, SteamPod poate fi folosită pentru coafuri dintre cele mai diverse, de la păr perfect drept la bucle wavy sau lejere, cu aspect natural. Există disponibile două versiuni, SteamPod 3 și SteamPod 4, ambele fiind potrivite atât pentru îndreptare, cât și pentru ondulare, diferența fiind că cel de-al doilea model, mai nou, oferă rezultate perfecte și pe orice tip de păr creț. Cu trei setări de căldură, de la de la 180ºC la 210ºC, și cu plăci ceramice acoperite cu aluminiu extrem de rezistente, SteamPod oferă rezultate de până la 3 ori mai rapid, iar tu vei avea cu până la 95% mai puțin păr deteriorat.

Ce sunt produsele de protecție termică și care sunt beneficiile lor pentru păr

Produsele de protecție termică acționează ca un scut, reducând daunele cauzate de căldura excesivă. Acestea, pot ajuta la prevenirea deteriorării părului, întărind structura acestuia. Părul este mai puțin susceptibil să se rupă, iar riscul de despicare a vârfurilor este mult redus. De asemenea, majoritatea produselor de protecție termică au efect filmogen, respectiv formează un film în jurul fiecărui fir de păr. Fibra capilară este protejată de căldură și, în același timp, își menține hidratarea naturală. Iar, dacă părul a fost vopsit, produsul de protecție termică poate ajuta la menținerea culorii, reducând efectele pe care le poate avea căldura asupra pigmenților din fibra capilară. În plus, prin netezirea cuticulelor, poți gestiona și firele  de păr rebele.


Pe scurt, includerea unui astfel de produs în rutina de îngrijire poate face diferența dintre un păr deteriorat și unul cu aspect sănătos și strălucitor.

Cum să alegi produsul de protecție termică potrivit

Atunci când alegi un produs termoprotector pentru păr optează pentru unul de calitate, care conține ingrediente active, precum proteine, vitamine și agenți de hidratare. Aceste ingrediente oferă beneficii suplimentare de îngrijire, reparând și hrănind părul și după expunerea la căldură. De asemenea, acesta trebuie să asigure protecția părului în timpul coafării până la 220°C (aceasta este, în general, temperatura maximă a dispozitivelor pe bază de căldură). Nu în ultimul rând, poți alege un produs de protecție termică ce oferă și un anumite nivel de fixare, pentru o coafare rapidă. 

Absolut Repair Molecular, tratamentul inovator pentru părul uscat și deteriorat, care include și protecție termică

Părul tău a căpătat un aspect tern în urma coafărilor frecvente cu dispozitivele pe bază de căldură? Poți inversa neplăcutele efecte cu ajutorul produselor Absolute Repair Molecular de la L’Oréal, care ajută la refacerea cuticulelor și a structurii moleculare a firelor de păr. Gama asigură îngrijirea profesională a părului acasă prin cele 3 produse disponibile - un șampon, un serum cu clătire și o cremă leave in fără clătire -, care conțin un complex de 2% legături peptidice și 5 aminoacizi. De asemenea, poți completa rutina de îngrijire a părului la salon, cu concentratul de tip pre-treatment Absolute Repair Molecular. Produsele acționează prin descompunerea peptidelor în aminoacizi și în legături peptidice mai mici, care pătrund profund în structura firelor de păr. Acestea devin de 3 ori mai rezistente, capătă un aspect mai sănătos și strălucitor, iar efectele sunt vizibile de la prima utilizare. 


Afla de aici mai multe despre rutina de îngrijire pentru păr deteriorat

Cum să incluzi produsele de protecție termică în rutina de îngrijire?

Folosirea corectă a unui produs termoprotector este esențială pentru a asigura o protecție optimă în timp ce îți coafezi părul. Produsul, care poate fi sub formă de spray, cremă sau serum, se aplică uniform pe părul umed sau uscat, înainte de utilizarea dispozitivelor pe bază de căldură, urmând și indicațiile furnizate de obicei de producător pe ambalaj. 

Cum să folosești gama de produse Absolut Repair Molecular înainte de coafare

AbsolutRepairMolecular - rutina profesionala in 3 pasiSpală părul folosind o cantitate mică din șamponul Absolut Repair Molecular, apoi clătește-l cu apă călduță din abundență. Un produs care nu conține sulfați, șamponul Absolut Repair Molecular curăță și reface structura părului, care va deveni astfel mai elastic, deci mai rezistent, și cu 86% mai strălucitor. Pentru hrănire și hidratare profundă, aplică apoi serumul cu clătire Absolut Repair Molecular. Lasă-l să acționeze, clătește părul, apoi încheie rutina de îngrijire cu aplicarea cremei leave in fără clătire Absolut Repair Molecular. Aceasta este excelentă pentru protejarea părului, mai ales dacă te coafezi frecvent. Crema leave in fără clătire din gama Absolute Repair Moleculat conferă o protecție termică de până la 230°C. 


Uscarea corectă a părului este, de asemenea importantă pentru a reduce daunele cauzate de căldură. Setează uscătorul la o temperatură redusă până la medie și păstrează o distanță potrivită între dispozitiv și păr, pentru a nu afecta suplimentar sănătatea acestuia. 

Cum să alegi dispozitivele de coafat potrivite

Fie că folosești placa de îndreptat, ondulatorul sau diverse perii pentru coafat pe bază de căldură, este recomandat să iei în considerare câteva aspecte, pentru a-ți păstra frumusețea și sănătatea părului:

  • optează pentru un dispozitiv cu mai multe setări de temperatură. Acest lucru îți permite să adaptezi nivelul de căldura în funcție de tipul tău de păr, evitând o expunere excesivă. Trebuie să știi că pentru firul de păr mai gros este necesară o temperatură mai ridicată pentru coafare decât pentru cel mai subțire. De asemenea, unele dispozitive se potrivesc mai bine anumitor tipuri de păr, de exemplu, cel foarte creț

  • alege materiale de calitate, precum ceramica și turmalină, deoarece acestea distribuie căldura uniform, reducând riscul de supraîncălzire

  • selectează forma și dimensiunea dispozitivului în funcție de lungimea părului. Plăcile mai late pot fi mai eficiente pentru coafarea părului lung, în timp ce plăcile mai înguste pot fi folosite mai bine pentru cel scurt


⏩  Citește aici cum să-ți îndrepți părul cu SteamPod


  • alege, dacă este posibil, tehnologia pe bază de ioni. Aceasta ajută la reducerea electrizării părului, iar coafurile obținute au un aspect impecabil

  • ia în considerare versatilitatea. Unele dispozitive, precum SteamPod, care, deși este o placă de îndreptat părul, poate fi folosită și la obținerea de bucle, permit diferite tehnici de coafare. Investește într-un dispozitiv de calitate de la o marcă recunoscută, pentru a-ți proteja părul pe termen lung. 


În concluzie, dacă te coafezi frecvent, folosește de fiecare dată un produs termoprotector. Protecția termică, asigurată prin folosirea unor produse de îngrijire special concepute în acest sens, dar și a unor dispozitive de coafare de calitate, este esențială pentru a păstra sănătatea și frumusețea părului.