Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Rutina de îngrijire pentru părul deteriorat

Părul deteriorat este o problemă destul de comună în rândul femeilor. Aspectul tern, textura aspră și dificultățile întâmpinate în timpul coafării sunt doar câteva dintre semnele care îți indică o sănătate precară a foliculilor capilari. 


Dacă te numeri și tu printre cei care se confruntă cu această problemă, acest ghid este pentru tine. Indiferent dacă factorii care au dus la degradarea părului tău țin de modul de coafare, de tratamente chimice și vopsea sau, pur și simplu, de o îngrijire necorespunzătoare, aici vei găsi recomandările de care ai nevoie pentru a te bucura din nou de o podoabă capilară rezistentă și strălucitoare.

Cum recunoști părul deteriorat

Sunt câteva simptome ale părului degradat pe care nu le poți ignora. În plus, sunt comune, indiferent de cauzele care le-au produs:

 • Vârfuri despicate - dacă ai observat că foliculii capilari se divizeaza, în partea inferioară, este un semn că ai nevoie de un tratament cosmetic sau de o tunsoare nouă.

 • Păr uscat, cu aspect tern - culorile nu mai sunt strălucitoare, iar părul capătă un aspect neîngrijit.

 • Păr casant - părul degradat se rupe mai repede; vei putea observa cel mai bine acest lucru la spălare sau atunci când îți perii părul.

 • Textură aspră - părul deteriorat se simte aspru la palpat.

Cauzele deteriorării părului

Un păr frumos și sănătos îți poate spori încrederea în forțele proprii. Însă, uneori, în ciuda tuturor eforturilor, foliculii capilari se pot deteriora. Înțelegerea cauzelor care duc la asta este primul pas către restaurarea sănătății și a vitalității părului. Iată care sunt cele mai cunoscute dintre acestea:

 • Căldura generată de aparatele de coafat - atunci când îți coafezi părul în mod regulat cu instrumente care ajung la temperaturi înalte, precum placa de păr, ondulatorul sau uscătorul de păr, acesta își poate pierde hidratarea naturală și deveni casant. Poți reduce riscurile folosind aparate de coafat performante, așa cum este placa de păr SteamPod 4, care folosește o tehnologie de abur brevetată, cu flux continuu de abur uscat de 0,8 g/min. Este potrivită pentru orice tip de păr, are un design ergonomic, iar plăcile ceramice acoperite cu aluminiu îți asigură o coafură perfectă și deteriorare minimă. Buclele sunt perfect definite, iar părul îndreptat, vizibil mai neted decât în cazul aparatelor obișnuite de coafat pentru uz casnic.

 • Tratamentele chimice - decolorantul, vopseaua de păr și soluția de permanent pot deteriora firul de păr.

 • Vremea extremă - expunerea la condiții neprielnice precum gerul sau căldura extremă pot contribui, de asemenea, la degradarea firului de păr.

 • Poluarea - particulele din aer și cele din apă se pot cumula deopotrivă pe scalp și firul de păr, făcându-l mai casant. Din această categorie fac parte și metalele reziduale din apa curentă, care se depun pe firul de păr și duc la ruperea acestuia, dar și la alterarea culorii. Pentru a combate acest efect, L'Oréal Professionnel a creat gama Serie Expert Metal Detox, îmbogățită cu glicoamină, o moleculă suficient de puternică și de mică ce pătrunde în firul de păr și neutralizează metalele.

 • Alimentația deficitară - lipsa vitaminelor și a mineralelor îți poate afecta părul; acesta are nevoie de nutrienți pentru a se menține puternic și pentru a crește, așadar, o alimentație corectă este importantă pentru sănătatea și frumusețea părului.

 • Deshidratarea - atunci când nu consumi suficiente lichide, starea ta generală de sănătate are de suferit, laolaltă cu scalpul și foliculii capilari.

 

Cum poți preveni deteriorarea părului

Decât să tratezi, mai bine previi. E important să aloci o atenție specială părului, mai ales dacă știi că îl supui la tratamente care-i pot amenința sănătatea, precum colorarea chimică sau coafarea termică. Iată câteva practici prin care poți face acest lucru:


 1. Evită vopsitul acasă și apelează întotdeauna la serviciile unui specialist. În primul rând, acesta are acces la produse profesionale de colorare și decolorare a părului. În al doilea rând, cunoaște tehnicile de colorare a părului și nu te expune la riscuri în ceea ce privește timpul de acțiune al vopselei sau altele similare. În al treilea rând, doar în saloane poți beneficia de anumite tratamente, așa cum este spray-ul pre-tratament Metal Detox, care îți va proteja părul în timpul colorării. Acesta este disponibil exclusiv în saloane, spre deosebire de celelalte produse din gamă.

 2. Tratează-ți părul cu blândețe. Evită frecarea dură cu prosopul și coafarea excesivă, deoarece acestea îți pot deteriora părul. În schimb, de câte ori este posibil, lasă-ți părul să se usuce natural și coafează-l fără căldură sau folosește produse special concepute pentru protecția acestuia în timpul coafării.

 3. Protejează-ți părul de factori externi precum radiațiile ultraviolete sau poluarea. Folosește un produs cu protecție UV în fiecare zi, așa cum este crema fara clătire Metal Detox și aplică masca de protecție Metal Detox la fiecare spălare.

 4. Alege produsele de îngrijire potrivite pentru părul tău. Studiază formulele și caută să îți răsfeți părul cu ingrediente precum aminoacizii sau glicoamina.

 5.  Adoptă o alimentație echilibrată și oferă-i părului tău nutrienții de care are nevoie, din ceea ce mănânci. Alimentele bogate în acizi grași Omega 3, precum somonul și fructele de avocado, pot contribui la sănătatea părului tău.

 6. Tunde-ți vârfurile la fiecare 6-8 săptămâni, pentru a îndepărta vârfurile despicate și a preveni extinderea acestora pe lungimea firului de păr.

Tratamente pentru părul deteriorat - ce trebuie să știi

Primul și cel mai important pas în tratarea părului deteriorat este să identifici nevoile specifice ale acestuia, pentru a putea decide asupra produselor care i-ar putea reda frumusețea. În anumite situații, o mască intens hidratantă poate fece minuni. Ingredientele nutritive precum uleiul de argan și cel de cocos sau untul de shea ajută, de asemenea, la însănătoșirea părului. Șampoanele reparatoare sunt și ele eficiente; cu ajutorul unor formule care conțin keratină sau biotină, ajută la refacerea structurii firului de păr. 


Însă, cea mai bună soluție este întotdeauna o rutină completă de îngrijire, care previne deteriorarea părului și îi conferă protecția de care are nevoie. 


 

Rutina Metal Detox în 4 pași

Este simplu să ai grijă de părul tău, dacă ai la îndemână produsele potrivite. Gama L'Oréal Professionnel Serie Expert Metal Detox ajută la repararea structurii moleculare a firului de păr și previne deteriorarea, protejând părul de factori nocivi precum metalele provenite din apă. Iată ce trebuie să faci, pentru a te bucura din nou de un păr frumos și sănătos:

Șamponarea părului deteriorat

Folosește șamponul cremă de curățare Metal Detox, pentru a-ți curăța părul în profunzime. Aplică-l de două ori sau alternează-l cu un alt șampon cu acțiune țintită, dacă te confrunți și cu alte probleme, cum ar fi mătreața sau dermatita. Acest proces poartă numele de hair cycling. 

 

Vezi și recomandările lui Șandor Betai, Ambasador L’Oréal Professionnel, în ceea ce privește îngrijirea părului decolorat.

Protejarea și hidratarea intensivă a părului deteriorat

Masca de protecție Metal Detox îți protejează părul și previne depunerea metalelor la nivelul acestuia și al scalpului. Aplic-o pe lungimea părului, las-o să acționeze conform instrucțiunilor și clătește-o cu apă din abundență.

Pregătirea părului pentru coafat

Folosește uleiul concentrat Metal Detox pentru un plus de nutrienți și pentru a preveni electrizarea părului. Totodată, acest produs previne ruperea firelor de păr și facilitează coafarea, conferindu-i o strălucire intensă.

Protejarea împotriva razelor UV

Crema profesională fără clătire Metal Detox reprezintă ultimul pas al rutinei complete de îngrijire pentru părul deteriorat. Aceasta se aplică pe lungimea părului, uniform, pentru a-i conferi protecție UV și a-l fortifica. Nu necesită clătire. 

Indiferent dacă ești în căutarea unui tratament eficient pentru părul deteriorat sau îți dorești să previi deteriorarea acestuia, L'Oréal Professionnel are soluția perfectă pentru nevoile tale. Pentru că părul tău merită tot ce-i mai bun!