Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

steampod loreal

Cum să obții bucle lejere perfecte în 6 pași simpli

Cuprins

 

Buclele lejere adaugă o notă de farmec și naturalețe chipului și sunt potrivite indiferent dacă ești în căutarea unei coafuri de zi cu zi ori pentru un moment special. Iar, dacă îți dorești să cunoști o metodă eficientă și rapidă pentru a obține bucle lejere care să-și mențină forma cât mai mult timp, placa de îndreptat părul ar putea fi aliatul tău. Descoperă în acest articol care sunt avantajele în acest sens ale unei plăci de îndreptat părul, așa cum este SteamPod 4.0 de la L’Oréal Professionel. De asemenea, află care sunt pașii de urmat pentru a obține bucle lejere perfecte și cum să-ți îngrijești părul coafat astfel. 

De ce să alegi o placă de îndreptat părul pentru a obține bucle lejere?

O placă de păr este un dispozitiv versatil. Cu ajutorul ei îți poți îndrepta părul într-o zi, pentru ca, a doua zi, să obții niște bucle lejere. Din acest motiv, placa de păr este o unealtă de coafat esențială, ideală pentru persoanele care își schimbă stilul în mod regulat.

Care sunt avantajele plăcii de păr SteamPod de la L'Oréal Professionel

Placa de păr SteamPod de la L'Oréal Professionel iese în evidență datorită tehnologiei inovatoare cu aburi. Spre deosebire de plăcile tradiționale, SteamPod folosește aburul pentru a îndrepta părul, iar această tehnologie oferă mai multe avantaje. Pe de o parte, aburul hidratează părul, lăsându-l moale, suplu și strălucitor. Pe de altă parte, permite îndreptarea mai rapidă a firelor de păr și reduce riscurile de daune cauzate de căldura excesivă. Oferind un flux continuu de abur uscat de înaltă presiune, din rezervorul integrat în dispozitiv, placa SteamPod poate fi folosită pentru o varietate de coafuri, de la păr perfect drept, fin și strălucitor la bucle lejere, cu aspect natural. Există disponibile două versiuni, SteamPod 3 și SteamPod 4, ambele fiind potrivite atât pentru îndreptare, cât și pentru ondulare, diferența fiind că cel de-al doilea model oferă rezultate perfecte și pe orice tip de păr creț. Cu trei setări de căldură, de la de la 180ºC la 210ºC, și cu plăci ceramice acoperite cu aluminiu extrem de rezistente, SteamPod oferă rezultate de până la 3 ori mai rapid, iar tu vei avea cu până la 95% mai puțin păr deteriorat.


⏩  Citește aici cum să-ți îndrepți părul cu SteamPod


Cum să-ți pregătești părul înainte de a-ți face buclele lejere

Înainte de a începe procesul de ondulare, asigură-te că părul tău este curat și uscat perfect. Folosește un șampon delicat și un balsam hidratant, apoi usucă părul complet înainte de a folosi placa de îndreptat. Părul ud este mai vulnerabil la căldură, iar riscul de deteriorare crește. Nu uita să aplici și un tratament de protecție termică. Acesta va crea o barieră între păr și căldura plăcii de îndreptat, reducând astfel potențialele daune. De asemenea, produsul de protecție termică poate să facă părul mai maleabil, iar buclele vor fi mai definite și vor rezista mai mult timp.

Absolut Repair Molecular, tratamentul inovator pentru părul uscat și deteriorat

Dacă obișnuiești să-ți coafezi frecvent părul cu ajutorul dispozitivelor cu căldură, iar acesta nu mai are un aspect foarte sănătos și strălucitor, cel mai probabil este din cauza anumitor obiceiuri nepotrivite de îngrijire a lui. Efectele acestora pot fi acum inversate cu ajutorul produselor din gama Absolute Repair Molecular de la L’Oréal, care conțin un complex de 2% legături peptidice și 5 aminoacizi. Gama include 4 produse - șampon, serum cu clătire, cremă leave in fără clătire, care pot fi folosite în rutina de îngrijire acasă, dar și un concentrat de tip pre-treatment disponibil la salon. Produsele Absolut Repair Molecular ajută la repararea cuticulelor și la reconstruirea structurii moleculare a firelor de păr, iar efectele lor sunt vizibile încă de la prima utilizare.


Tratamentul acționează prin descompunerea peptidelor în aminoacizi și în legături peptidice mai mici, care pătrund mult mai ușor în structura firelor de păr. Acestea devin de 3 ori mai rezistente și arată mult mai sănătos. 


Afla de aici mai multe despre rutina de îngrijire pentru păr deteriorat


Cum creezi bucle lejere cu placa de îndreptat părul, etapă cu etapă

  1. Începe cu un păr curat și hidratat

Folosește o cantitate mică din șamponul Absolut Repair Molecular, apoi clătește părul cu apă călduță din abundență. Șamponul Absolut Repair Molecular nu conține sulfați și curăță și reface părul în profunzime părul. Acesta va deveni mai rezistent, mai elastic și cu 86% mai strălucitor. Aplică apoi serumul cu clătire Absolut Repair Molecular. Părul va fi astfel curat, hrănit și hidratat.

  1. Pregătește părul pentru coafat

Pentru netezirea cuticulelor, încheie rutina de îngrijire a părului cu aplicarea cremei leave in fără clătire Absolut Repair Molecular. Aceasta este foarte utilă mai ales dacă folosești frecvent dispozitivele de coafat pe bază de căldură, pentru că ea conferă o protecție termică de până la 230°C. 

  1. Usucă părul complet

Șterge ușor părul umed cu un prosop din microfibră. Dacă nu te grăbești, poți lăsa părul să se usuce complet la aer înainte de coafare. Alternativ, poți folosi un uscător setat la o temperatură inferioară, pentru a-ți proteja părul.


Dacă ai respectat etapele de îngrijire a părului prezentate mai sus, poți trece la ondularea propriu-zisă a părului. Setează placa SteamPod la temperatura potrivită pentru tipul tău de păr. Părul mai subțire necesită un nivel de căldură mai scăzut decât cel gros.

  1. Împarte părul în șuvițe

Începe întotdeauna din partea inferioară a capului și împarte-ți părul în mici secțiuni, de unul-două degete, pentru a facilita procesul de ondulare. Prinde restul părului cu câteva agrafe mari. 

  1. Ondulează părul șuviță cu șuviță

Ia o secțiune mică de păr și înfășoar-o în jurul plăcii, asigurându-te că lași vârfurile intacte, pentru bucle cu aspect cât mai natural. Așteaptă câteva secunde, apoi eliberează șuvița din dispozitiv. Refă bucla manual și ține-o în căușul palmei așteptând să se răcească. Repetă procesul până termini toate șuvițele. 


Tot pentru un aspect natural, alternează direcția în care înfășori șuvițele. Vei evita astfel un aspect prea uniform. Dacă preferi buclele wavy, cu un aspect mai boem, folosește mișcări de dute-vino în timp ce înfășori șuvițele în jurul plăcii de îndreptat.

  1. Folosește un spray fixator

Pentru ca buclele tale să-și mențină forma cât mai mult timp, folosește un produs fixator după ce ai terminat procesul de ondulare. 

Trucuri pentru bucle lejere perfecte

Există câteva motive din cauza cărora ai putea să întâmpini dificultăți în obținerea buclelor cu ajutorul plăcii de îndreptat.


În primul rând, este important să te asiguri că placa de îndreptat are temperatura potrivită și că părul tău este complet uscat înainte de a începe să-l ondulezi. De altfel, mulți specialiști în styling sunt de părere că părul ar trebui coafat a doua zi după ce l-ai spălat, pentru că va fi mai puțin alunecos.


Asigură-te că ai împărțit părul în șuvițe subțiri. Acest lucru facilitează procesul de ondulare, fiecare șuviță fiind tratată uniform. 


De asemenea, evită supraîncălzirea plăcii de îndreptat, deoarece acest lucru ar putea duce la deteriorarea părului. Urmează recomandările producătorului privind setarea temperaturii în funcție de tipul tău de păr.


Odată ondulat, evită să-ți atingi părul des cu mâna, pentru că acest gest va contribui la lăsarea buclelor. Pe de altă parte, dacă părul a devenit prea ondulat, îl poți peria cu un pieptene cu dinții largi, pentru a lărgi onduleurile.


Nu în ultimul rând, este important să investești în produse de îngrijire a părului de calitate, de la tratamente hidratante la fixative, pentru a te bucura de rezultate durabile.


Crearea de bucle lejere cu o placă de îndreptat reprezintă o alternativă excelentă la metodele tradiționale de ondulare a părului. Urmează pașii de mai sus și alege o placă de calitate, precum SteamPod de la L'Oréal Professionel, precum și produse adecvate de îngrijirea părului, pentru a obține bucle frumoase fără să ai nevoie să treci pe la salon.