Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Părul a fost dintotdeauna o carte de vizită pentru femei. Lung, scurt, drept, ondulat sau chiar creț, natural sau vopsit în culori vibrante - indiferent de caracteristicile părului tău și de preferințele personale, știm ceva despre tine: îți dorești să ai mereu o coafură perfectă și, în același timp, să ai grijă de părul tău.


Coafura perfectă se obține cel mai ușor cu ajutorul căldurii - fie de la uscător sau difuzor, fie de la aparate de coafat performante, așa cum sunt plăcile și ondulatoarele. Iar căldura excesivă, știm bine, nu este cea mai bună prietenă a părului. Expus în mod repetat la temperaturi mari, acesta își pierde din hidratare, devine casant și capătă un aspect tern. Vârfurile despicate își fac simțită prezența, la fel și efectul de frizz


Există, însă, mai multe soluții pentru a evita deteriorarea părului, fără a renunța la hairstyling. Lasă-te inspirată de recomandările noastre și bucură-te de o coafură fabuloasă și de un păr sănătos și strălucitor în fiecare zi!Igiena personală este importantă, iar părul nu face excepție. Ce presupune, însă, o spălare corectă a părului?

  • Șamponează părul de două ori, pentru a elimina eficient produsele de styling și impuritățile de la nivelul scalpului și de pe lungimea părului. În cazul în care te confrunți cu vreo afecțiune precum dermatita sau altă problemă care necesită tratament, așa cum este mătreața sau sebumul în exces, poți alterna două șampoane: unul special conceput pentru a trata această problemă, respectiv unul nutritiv, hidratant sau pentru păr vopsit, în funcție de nevoi. Această procedură poartă numele de hair cycling și te poate ajuta să te bucuri deopotrivă de un scalp sănătos și de un păr frumos și strălucitor.

  • Alege unul sau două șampoane potrivite pentru nevoile părului și ale scalpului tău. De exemplu, dacă ai părul vopsit sau decolorat, poți opta pentru șamponul-cremă de curățare Metal Detox, special conceput pentru curățarea părului după vopsire, decolorare sau balayage. Datorită tehnologiei patentate și formulei îmbogățite cu glicoamină, acest șampon inovator îndepărtează eficient atât murdăria, cât și reziduurile metalice provenite din apă, responsabile adesea pentru ruperea firului de păr, dar și pentru modificarea nuanțelor părului vopsit.

  • Pentru că, așa cum spuneam, temperaturile extreme nu sunt prietenoase cu părul tău, reglează temperatura apei la un nivel moderat, pentru a-ți proteja părul.

Balsamul sau masca de păr nu sunt opționale pentru cei care vor să se bucure de un păr frumos, sănătos și strălucitor. Recomandarea noastră, în acest sens, este utilizarea unei măști de păr cu formulă lejeră, potrivită nevoilor părului tău. 


Pentru că metalele din apă îți pot afecta foliculii capilari, conferindu-i părului un aspect tern și o textură aspră, mai ales dacă l-ai supus unor tratamente chimice și termice, poți reduce aceste riscuri cu ajutorul măștii de protecție împotriva acumulării de metal în păr Metal Detox. Cu o formulă hidratantă și nutritivă, aceasta protejează fibra capilară împotriva depunerii de noi metale, reducând porozitatea părului și conferindu-i un aspect sănătos. Adițional, poți opta și pentru aplicarea unui ulei pentru păr, care să penetreze fibra în profunzime și să îi confere acel aspect glossy pe care ni-l dorim cu toții. Uleiul concentrat Metal Detox e perfect în completarea rutinei de îngrijire a părului, are efect anti-frizz și previne ruperea părului - bucură-te de un procent de până la 97% de păr mai puțin rupt, încă de la primele utilizări!


Află mai multe despre rutina de îngrijire pentru părul deteriorat.


Nu limita sursele de hidratare și pe cele nutritive la produse de uz extern. Dacă vrei să ai un păr plin de vitalitate și o coafură perfectă, consumă suficiente lichide și include în alimentația zilnică alimente bogate în acizi grași, precum somonul, nucile sau semințele de in, dar și în vitamine și minerale cum sunt fierul, zincul, vitaminele D și E.

Oferă-i părului tău protecția de care are nevoie

Noua gamă L'Oréal Professionel Serie Expert Metal Detox a fost creată din grijă pentru părul tău. Dacă folosești rutina completă, inclusiv crema profesională fără clătire Metal Detox, te vei bucura de protecție suplimentară împotriva factorilor nocivi precum căldura și radiațiile ultraviolete. În plus, părul tău va deveni mai ușor de coafat și se va bucura de o rezistență sporită.


Protecția termică este extrem de importantă atunci când folosești adesea uscătorul de păr și aparatele de coafat care funcționează la temperaturi înalte. Chiar dacă utilizezi tehnologii noi, mai blânde cu foliculii capilari, așa cum este placa de păr SteamPod4, care îți asigură un păr cu până la 95% mai puțin deteriorat, protecția termică nu este facultativă, ci indispensabilă înainte de fiecare coafare.


Același lucru este valabil și pentru factorul de protecție solară, care ar trebui utilizat zilnic, mai ales în zilele toride de vară. Deși vitamina D pe care corpul o produce prin expunerea la soare este benefică și pentru păr, excesele nu sunt niciodată binevenite.


Deși este o practică destul de comună, ștergerea părului cu prosopul, prin frecare, poate avea drept rezultat ruperea fibrelor și subțierea acestora. Specialiștii recomandă înlocuirea acestei practici cu tamponarea delicată a părului, pentru îndepărtarea excesului de apă, cu ajutorul unui prosop moale din bumbac sau din microfibră sau înfășurarea părului cu astfel de textile delicate, preț de câteva minute, până la absorbția parțială a apei.


La fel de important este și să eviți pieptănarea părului cât timp acesta este ud, deoarece, în astfel de condiții, fibra capilară este mai puțin rezistentă și se poate rupe mai ușor. Dacă, totuși, părul tău se încurcă la spălare și necesită să-l descurci, poți folosi un piaptăn cu dinți rari, în detrimentul celor obișnuite sau al periilor. Însă, în principiu, dacă ai o rutină completă și corectă de îngrijire a părului și nu sari peste etape precum utilizarea balsamului sau a măștii de păr, nu ar trebui să te confrunți cu astfel de probleme.


Coafează părul doar după ce s-a uscat în proporție de 80%

Aparatele de coafat precum placa sau ondulatorul îți pot agresa părul, dacă nu sunt folosite corespunzător. Atunci când este ud, părul este mai delicat și mai predispus ruperii. De aceea, e foarte important să te asiguri că podoaba ta capilară este aproape uscată atunci când folosești căldura pentru a o aranja. Dacă te grăbești și nu ai suficient timp la dispoziție pentru a lăsa părul să se usuce în mod natural, folosește un uscător înainte de a te coafa.

Folosește aparate de coafat de calitate și ajustează temperatura, pentru rezultate de durată, care nu îți degradează părul

Investește în tehnologii noi și materiale de calitate, când vine vorba despre aparatele de coafat. Pe de o parte, o placă sau un ondulator de calitate îți vor coafa părul mai repede, fără a-ți impune să insiști cu expunerea la temperaturi înalte. În al doilea rând, aparatele noi și inovatoare, așa cum este gama SteamPod, folosesc tehnologii avansate precum coafarea cu abur uscat, pentru a evita deshidratarea fibrei capilare. În al treilea rând, chiar și materialele din care sunt realizate aceste aparate sunt importante; de exemplu, plăcile ceramice cu înveliș de aluminiu ale produselor SteamPod îți asigură o netezire perfectă, fără a fi agresive cu părul tău. În plus, ai la dispoziție trei trepte de temperatură, de la 180ºC la 210ºC - astfel, dacă părul tău este maleabil și ai folosit un produs care facilitează coafarea, vei putea limita căldura la care îl expui, fără ca rezultatele să aibă de suferit. Mai mult decât atât, te poți bucura de mai multe tipuri de coafuri cu ajutorul unui singur aparat, dacă acesta este performant - află de aici cum să îți ondulezi părul cu placa.


Cu L'Oréal, imposibilul devine posibil. Urmează sfaturile noastre și creează-ți o rutină potrivită de îngrijire a părului, pentru a facilita coafarea și a limita daunele pe care le poate produce stylingul. Părul tău îți va fi recunoscător!