Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Cea mai bună îngrijire pentru părul vopsit

Îți place părul proaspăt vopsit? Pentru a-și menține strălucirea și volumul, părul vopsit necesită îngrijire specifică. Aici explicăm de ce, precum și șapte sfaturi de top despre îngrijirea părului vopsit pentru a preveni decolorarea și a-l menține sănătos.

Prin ce se deosebește părul vopsit de părul nevopsit?

În primul rând, este important de știut cum funcționează cele trei procese principale de vopsite pentru a înțelege diferențele părului vopsit și care este cea mai bună îngrijire a acestuia. 

Vopseaua de păr temporară îmbracă fibra capilară, dar nu se fixează pe aceasta, de aceea este nevoie doar de o singură spălare (uneori de mai multe) pentru a o îndepărta. Părul în sine nu este alterat, deși spălările viguroase și/sau repetate îl pot usca și fragiliza.

Vopseaua de păr semipermanentă durează până la patru săptămâni și, deoarece nu conține amoniac sau peroxid, este folosită doar pentru a închide culoarea părului sau pentru a adăuga strălucire la o nuanță existentă. Moleculele mici de pigmenți din formulă pătrund în cuticulele firelor de păr și se depun pe cortex. Apoi, ies treptat din fibrele capilare în timpul spălării.

Vopseaua de păr permanentă are efecte mai puternice asupra fibrei capilare. În cazul părului vopsit, pentru a asigura că particulele de pigment trec prin cuticule și se fixează pe cortexul părului, formula vopselei trebuie să ridice cuticulele înainte de a depune noua culoare. Vopsirea excesivă a părului, vopsirea incorectă sau schimbarea repetată a culorii părului pot slăbi cuticulele în timp. Ca urmare, culoarea se estompează rapid, iar părul este lipsit de strălucire, cu textură moale și, adesea cu fire rebele și aspect tern.

London Fashion Week models with blonde hair tied at the back with a ribbon

6 SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA PĂRULUI COLORAT

1. Părul trebuie protejat de factorii agresivi din mediul ambiant
Mediul înconjurător poate afecta calitatea părului vopsit. Soarele, de exemplu, poate afecta noua nuanță prin decolorări nedorite și uscarea părului. Vântul și ploaia, pe de altă parte, încurcă și încrețesc dezordonat părul, în timp ce frigul, în general, are un efect de uscare asupra pielii capului. Părul vopsit trebuie ferit de soare în orele de vârf și trebuie protejat cu o pălărie sau prins în coc sau coadă când vremea este rea.

 

2. Părul trebuie uscat și coafat cu atenție 
Atenția este cheia uscării și coafării părului vopsit. În locul unui prosop aspru, care riscă efectiv să frece cuticulele în sens greșit, provocând decolorarea și ruperea firelor de păr, excesul de apă trebuie stors ușor folosind un tricou vechi din bumbac înainte de a aplica un agent de protecție împotriva căldurii și de a usca părul la o temperatură scăzută. Ideal, lăsarea părului să se usuce natural este cea mai bună metodă de a preveni deteriorarea prin utilizarea instrumentelor de coafare încălzite, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil.

3. Prevenirea apariției tonurilor de arămiu
Pe părul blond deschis, gri și alb pot să apară tonuri de portocaliu/galben, denumite tonuri de arămiu nedorite. Nuanța inițială poate fi restabilită folosind un șampon care neutralizează aceste tonuri nedorite. Șamponul Silver din gama Serie Expert folosește tonuri de violet intens pentru a restaura culoarea preferată și a crește strălucirea, curățând în același timp părul cu delicatețe.

4. Evitarea aspectului tern și a estompării culorii
O problemă frecventă în cazul părului vopsit este pierderea treptată a strălucirii și a intensității culorii. Soluția este utilizarea unui șampon și a unui balsam potrivite, special formulate pentru părul vopsit. Vitamino pentru păr vopsit din gama Serie Expert protejează părul vopsit, sporind luminozitatea și îndepărtând delicat acumulările. În plus, colecția include și o cremă CC de corecție a culorii pentru protejarea părului blond împotriva apariției tonurilor de arămiu.

5. Întreținerea hidratării și strălucirii
Un păr hidratat este un păr cu aspect sănătos și cu strălucire maximă. Dacă părul vopsit are aspect sau textură puțin uscată, textură aspră și/sau vârfuri despicate, un ulei sau un ser de păr ar putea fi soluția. După spălare, se stoarce excesul de apă și se aplică în palme câteva picături de ulei de păr sau de ser. Apoi se aplică cu mâinile pe lungimi, în special în zonele uscate, cum ar fi vârfurile, și se usucă părul cu uscătorul. Părul va avea instantaneu aspect și textură mai mătăsoase și mai suple.

6. Evitarea spălării excesive a părului vopsit
Spălarea zilnică este tentantă în cazul părului vopsit care se îngrașă rapid. Dar, în loc să facă părul să pară mai puțin gras, această metodă are efectul opus și agravează de fapt problema deoarece face ca pielea capului să producă prea mult ulei pentru a-l compensa pe cel eliminat prin spălare, ca să nu mai vorbim de faptul că elimină prețioasa culoare.

Spălarea excesivă trebuie evitată și trebuie folosit în schimb un șampon uscat, ori de câte ori părul începe să pară gras la rădăcină. Acesta va conferi în plus și un volum cu aspect natural și un finisaj mat modern!