Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Totul despre șamponul mov

Ne vom uita mai îndeaproape la această tendință ca să răspundem la toate întrebările despre utilizarea șamponului violet sau tonerului violet în rutina de îngrijire a părului.

Șamponul mov și nuanțatorul mov au devenit tendințe populare pentru oricine are părul blond nepatinat, cărunt sau alb. Aici ne vom uita mai îndeaproape la această tendință ca să răspundem la toate întrebările despre utilizarea șamponului violet sau a nuanțatorului violet în rutina de îngrijire a părului.

De ce ar trebui să folosesc șampon violet?

Șamponul violet a fost conceput pentru a contracara apariția tonurilor de arămiu nedorite în păr. Atunci când părul este decolorat (blond, platinat, gri etc.), tratamentul de colorare descompune și acoperă pigmenții naturali de melanină din fibra capilară. Însă, în timp, acești pigmenți cu culori mai închise pot începe să devină vizibili și atunci când sunt combinați cu nuanțe de blond sau gri, pot produce o nuanță oranj/galbenă nedorită, acest efect fiind denumit „nuanță de arămiu nedorită”. Aceste nuanța de arămiu fac, de asemenea, ca părul să pară tern, deoarece nu reflectă lumina la fel de bine ca nuanțele deschise reci sau neutre. Așa se explică de ce nuanțele de arămiu nedorite sunt asociate cu un păr lipsit de strălucire și cu un aspect nesănătos.

Cum acționează șamponul violet?

Ideea este simplă, dar înțelegerea acțiunii șamponului violet presupune cunoașterea culorilor. De ce? Aruncă o privire și vei vedea că violetul se situează în partea opusă față de galben/portocaliu. Aceasta înseamnă că, atunci când se aplică tonuri de violet peste tonuri de arămiu, în loc să coloreze părul în violet, acestea neutralizează de fapt nuanțele portocalii nedorite și revigorează tonurile reci sau neutre de blond/gri/alb ale părului. Ca urmare, părul nu numai că își recapătă culoarea dorită, dar arată și mai sănătos și mai strălucitor, deoarece lumina se reflectă din fibrele cu tonuri reci.

Șampon Silver, șampon violet și nuanțator violet: care este diferența?

Clientele adresează frecvent această întrebare stiliștilor. Nu există nicio diferență între șamponul Silver și șamponul violet. Unii numesc acest tratament de echilibrare a culorii „șampon silver” deoarece conferă un luciu rece, în timp ce alții îl numesc „șampon violet” din cauza culorii produsului. 

Însă nuanțatorul violet este diferit. În timp ce șamponul Silver și șamponul violet sunt concepute pentru a curăța părul ca un șampon obișnuit (dar cu un plus de corecție a culorii), nuanțatorul violet este un tratament de colorare conceput special pentru a restabili dezechilibrele nuanțelor. Efectul final depinde timpul de aplicare a nuanțatorului pe păr: de la tonuri subtil neutralizate până la un păr blond/gri/alb complet revitalizat și împrospătat.


Șampon violet pentru părul blond

Dacă observi în părul tău blond nuanțe de arămiu sau dacă preferi mai curând să împiedici apariția lor, pur și simplu înlocuiește produsele de îngrijire a părului cu o colecție superioară, concepută pentru a proteja culoarea și pentru a revigora tonurile neutre sau reci inițiale. Noul șampon Blondifier din gama Serie Expert este îmbogățit cu polifenol prezent în extractul de açai, care hrănește părul și ajută la netezirea părului deteriorat. Consultă ghidul nostru despre nuanțele de păr blond pentru mai multe informații despre îngrijirea părului blond.

Cum se menține strălucirea părului alb și cărunt

Indiferent dacă părul tău gri/alb este natural sau nu, una dintre cele mai izbitoare calități ale sale ar trebui să fie strălucirea radiantă. Dar, dacă s-au strecurat unele nuanțe nedorite, cum ar fi galbenul și/sau aspectul tern, cea mai bună soluție este șamponul Silver, denumit și șampon violet, conceput special pentru nevoile de iluminare a culorii părului.

Șamponul Silver din gama Serie Expert este ideal pentru culori de păr foarte deschise, alb și gri – una dintre cele mai populare tendințe de vopsire a părului din acest sezon. Conține pigmenți violet intens și magneziu, care neutralizează orice urmă de arămiu și intensifică strălucirea vibrantă și aspectul mătăsos. Un tratament lejer perfect pentru un păr moale și strălucitor.

Cum utilizez șamponul violet?

Șamponul violet este atât de eficient în neutralizarea nuanțelor nedorite încât trebuie folosit doar o dată pe săptămână pentru a constata diferența. Se folosește la fel ca un șampon obișnuit, acordând atenție deosebită secțiunilor cu tonuri de arămiu sau aspect tern. Pentru părul cu tonuri de arămiu predominante sau decolorat, se lasă să acționeze până la patru minute, după aceea se clătește și se aplică un balsam potrivit tipului de păr și nevoilor specifice.

Cu ajutorul șamponului și nuanțatorului violet, elimini tonurile de arămiu și regăsești nuanțele dorite ale părului blond, argintiu și alb!

Produse recomandate Șampon Mov