Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Cum să îți crească mai rapid părul: sfaturi de top despre cum să îți crească părul

Care sunt miturile despre creșterea părului? Există modalități prin care să-ți crească mai rapid părul? Să aflăm împreună răspunsul.

Care sunt acele mituri urbane când vine vorba despre creșterea părului? Există modalități prin care să-ți crească mai rapid părul, poate chiar să-ți crească părul super-rapid? Să aflăm împreună răspunsul.

Date privind părul: cât de repede crește părul?

Cât de repede crește părul? Ce înseamnă creșterea „normală” a părului? Iată și răspunsul: nu există așa ceva Deși există rate normale de creștere a părului (în jur de 1,25 cm lunar sau 13 cm anual), adevărul este că toți suntem diferiți. De la genetică la etnie, mediu, confort și stil de viață, există mulți factori care exercită un impact asupra modului rapid în care crește părul nostru și ușurinței noastre de a avea părul lung.

Ce ajută părul să crească?

Stilurile noastre de viață moderne aglomerate ne pot afecta negativ eforturile de a ne lăsa părul să crească lung. Pe lângă problemele de poluare care își pun amprenta pe stilurile urbane în momentul în care vine vorba de a ne lăsa părul să crească, și stresul ar putea reprezenta un factor care afectează motivul pentru care părul nostru nu poate crește mai rapid (sau mai eficient). Stresul poate determina apariția unei afecțiuni care determină persoana în cauză să se simtă constrânsă să-și smulgă părul din cap (prin urmare expresia). Regimul este de asemenea un factor de luat în seamă în ceea ce privește modul prin care îți poate crește părul: de aceea abordarea unui regim echilibrat este necesar pentru creșterea rapidă și sănătoasă a părului.

Produse pentru păr care te ajută să-ți crească mai rapid părul

Există mai multe soluții de îngrijire a părului pentru sensibilitatea scalpului, care stimulează creșterea sănătoasă a părului și îngroșarea părului cu tendință de subțiere, în mod special gama Serioxyl de la L’Oréal Professionnel, primul tratament profesional anti-subțiere a părului care respectă părul și scalpul. În momentul în care părul este sănătos, el capătă un aspect mai gros și dă senzația că este puternic.

Cum să îți crească mai rapid părul: 10 lucruri permise și interzise

Avem aici acele reguli de aur privind modul de creștere a părului astfel încât să pară mai gros și mai puternic.

Lucruri permise: Masajul plăcut la duș al scalpului poate ajuta la stimularea circulației sanguine și contribuie la creșterea părului.

Lucruri interzise: Nu spăla excesiv părul. Încearcă în schimb să folosești un șampon uscat pe care să-l aplici pe părul gras natural pentru a evita în acest mod să privezi scalpul de acele uleiuri valoroase care hidratează fibra.

Lucruri permise: Aplică săptămânal o mască de păr care oferă suplețe firelor de păr și previne ruperea lor, sprijinând în acest mod creșterea părului.

Lucruri interzise: Renunță la frecatul părului cu un prosop aspru după ce l-ai spălat. Acest lucru determină ruperea sa și frecarea de cuticulele delicate care protejează partea centrală a părului.

Lucruri permise: Încearcă să storci excesul de umezeală cu ajutorul unui tricou vechi de bumbac. Este o modalitate mai blândă, în special dacă vrei să-ți crească părul.

Lucruri interzise: Folosește o perie pentru părul umed din care mai ies picuri, deoarece fibra este cea mai fragilă în acest moment, iar riscul tău este să îți smulgi accidental multe fire sănătoase de păr. Dacă este cazul, folosește un pieptene cu dinții mari.

Lucruri permise: Alege pentru tipul tău de păr șamponul și balsamul proprice. Preferata noastră este colecția Inforcer anti-rupere, regenerare (resurfacing) cu biotină de la Serie Expert, concepută pentru a întări și conferi rezstență părului fragil, predispus la rupere.

Lucruri interzise: Renunță la coafatul părului într-un stil strâns care trage de scalp sau chiar deteriorează părul. În momentul în care folosești aparate cu încălzire, nu uita de protecția contra căldurii.

Lucruri permise: Tunde-ți vârfurile regulat pentru a-i conferi părului un aspect sănătos și evită lungimile dezordonate, inegale. Părul tău nu va mai arăta lung dacă va avea vârfurile despicate și un aspect uscat.

Lucruri interzise: Nu-ți compara lungimea părului cu a altor persoane. Doar pentru că o persoană pare să reușească să obțină părul lung, nu înseamnă că toată lumea poate. Concentrează-te pe propria rutină, propriul tău stil de viață și propria rutină de îngrijire a părului și vei obține astfel lungimea optimă a părului tău.

Credit foto: Getty Images - kobrin_photo