Ghidul final pentru creșterea părului lung sănătos
Cât durează până va crește părul? Părul majorității oamenilor crește cu aproximativ 1 cm pe lună și rămâne pe scalp până la șapte ani trecând prin patru faze diferite înainte de a cădea în mod natural. Totuși, acest lucru nu ține cont de numărul considerabil de fire de păr care sunt smulse la periere și coafare sau care se rup înainte de a-și atinge lungimea maximă. Iată tot ce trebuie să știi când vine vorba despre a-ți lăsa părul să crească, chiar foarte lung!
Oricine poate avea păr lung?
Pe lângă anumite afecțiuni de natură medicală, dacă ești gata să acorzi întreg timpul și efortul necesar, nu există motive întemeiate să nu poți obține bucle lungi. Acestea fiind spuse, de ce unele persoane nu pot avea părul lung? Există 4 factori care pot împiedica creșterea părului…
Îmbătrânirea: procesul de îmbătrânire înseamnă că foliculii părului nostru slăbesc gradual, o parte chiar încetează în întregime să mai producă păr. Acest lucru îngreunează și mai mult creșterea părului lung, cu un aspect sănătos. Masarea scalpului în momentul spălării părului poate contribui la stimularea fluxului sanguin și stimula creșterea unor fire noi de păr.
Părul sănătos: calitatea părului influențează durata necesară creșterii părului. Cu cât părul este mai lung, cu atât crește riscul de subțiere a lungimilor și a capetelor firelor de păr. Lungimile și capetele uscate, fragile și deteriorate se vor rupe cu o mai mare ușurință, prin urmare va dura mai mult timp până ce acestea vor crește la loc. Mai mult de atât, este posibil ca aceste capete să fie inegale și chiar crețe, de aici importanța unei îngrijiri de calitate a părului în cazul părului lung.
Coafatul excesiv: de asemenea, părul supus unor tratamente dure (îndreptare, permanent, împletit, bucle etc.) poate fi mai fragil și predispus la rupere, fie de-a lungul firului de păr sau chiar de la rădăcină. Când îți lași părul lung, renunță să mai tragi de el sau evită coafatul excesiv. Dacă părul tău este deteriorat, fă o vizită la salon pentru a te interesa de un tratament reparator intens precum Powermix Force by L’Oréal Professionnel.
Unii dintre noi se nasc cu părul slab, fragil. Acest lucru ar putea explica motivul pentru care unele persoane nu pot avea părul lung în ciuda tuturor eforturilor acestora. Părul se rupe în mod natural sub o greutate mult prea mare când a atins o anumită lungime. Soluția la îndemână pentru obținerea părului lung este să-l tunzi câte puțin în mod regulat pentru a păstra fibra puternică și să nu încerci să-l lași să crească mult prea repede. Încet și constant, câștigi.
Cum crește părul?
De-a lungul vieții sale, părul trece prin trei faze de creștere. Totul începe cu faza anagenă în care bulbul firului de păr crește de la rădăcină timp de 2-7 ani. Aceasta este urmată de faza catagenă, cu o durată de numai 2-3 săptămâni în care firul de păr nu mai crește. În cele din urmă, avem faza telogenă în care noul fir de păr începe să crească în folicul, iar vechile fire de păr cad. Pentru a-ți lăsa părul lung, dorești ca el să rămână în faza anagenă de creștere cât mai mult timp posibil.
Cum să-ți lași părul să crească: sfaturi de top
Adesea, la saloane primim următoarea întrebare: “De ce mie nu-mi crește părul?” Multe persoane trăiesc cu impresia că părul nu le crește deloc, ceea ce nu este adevărat. Atâta timp cât foliculii firului de păr încă funcționează, aproape oricine poate avea părul lung, însă viteza creșterii părului diferă de la o persoană la alta.
Creșterea părului sănătos depinde de mai mulți factori. Avem puterea de a controla o parte din acești factori, în timp ce pe alții nu-i putem controla. Astfel, dacă cauți un mod prin care să îți crească părul lung, iată câteva sfaturi de top la care să apelezi...
Genetica și mediul ar putea fi mai presus de noi, însă cu ajutorul unui regim și al unui stil de viață sănătos, putem păstra de asemenea un ciclu sănătos al vieții părului. Unele alimente au reputația de a putea sprijini creșterea părului, precum ouă, fructe de pădure și legume de culoarea verde închis.
În cele din urmă, nu uita să folosești cu prudență aparatele și accesoriile dure de coafat. Schimbă pieptenele ascuțit cu, de exemplu, o perie cu peri moi și renunță la acele elastice care trag de păr în favoarea elasticelor normale de păr.
Credite foto: Getty Images - Stevica Mrdja - EyeEm