Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Vopsire păr: 5 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a-ți vopsi părul

Momentul în care îți vopsești părul este unul plin de bucurie – colorarea corectă poate fi un imbold instantaneu plin de încredere, care îți exprimă într-un mod perfect stilul și personalitatea unică. Dar, pentru a avea parte de acel imbold de obținere a nuanței ideale, iată cinci lucruri cheie pe care să le pui pe lista de control...

1. Ai încredere în profesionist nu în ambalaj

În special dacă este prima dată când te vopsești, încearcă să eviți vopsirea la domiciliu. De ce? Seamănă foarte mult cu deosebirea între manichiura făcută acasă și cea de la salon, întotdeauna profesionistul are rezultate mai bune...deoarece este meseria lui!

Greșelile comise în mod obișnuit în momentul în care te vopsești acasă includ: faptul că nu lași produsul să acționeze perioada corectă de timp, ceea ce poate antrena rezultate neașteptate în ceea și privește culoarea finală obținută și/sau o culoare care nu rezistă; neaplicarea uniformă a vopselei (porțiunile din spate pun cele mai multe probleme); și faptul că alegi în ansamblu nuanța greșită, ceea ce ne duce la al doilea punct de pe lista ta de control...

2. Cunoaște culorile care ți se potrivesc cel mai bine

Toți suntem ființe unice cu propria culoare diferită a pielii și forme ale feței care ne înfrumusețează. Însă tot prezența acestor subtonuri variate înseamnă că unele nuanțe ale părului nu sunt la fel de măgulitoare ca altele. Pentru a avea certitudinea faptului că noua vopsea de păr vă va face tenul să strălucească și vă va scoate ochii în evidență, trebuie să vă cunoașteți culoarea: rece, caldă sau neutră.

Culorile reci ale pielii au vene care par albastre sau purpurii și de regulă merg mai bine cu nuanța argintie decât cea aurie. O parte din cele mai bune vopsele de păr în tonuri reci pe care le poți alege includ: șaten închis, șaten cenușiu și blond platinat. La celălalt capăt al spectrului, culorile calde ale pielii prezintă vene verzui și merg de minune cu nuanța aurie. Poți scoate la lumină subtonurile calde alegând vopsele de păr în nuanțe de șaten roșcat, ciocolată și blond caramel.

În schimb, dacă venele tale au mai mult culoarea albastru-verzui și ți se potrivește atât nuanța argintie cât și cea aurie, atunci chiar ai noroc: culoarea neutră a pielii tale merge cu orice culoare!

3. Una temporară, semi - sau permanentă?

Poți avea argumente bune pentru fiecare opțiune de vopsea de păr, așa că totul se reduce la alegerea celei potrivite pentru situația ta:

Mergi pe o soluție temporară în cazul în care:

  • Vrei să încerci o nouă vopsea de păr pentru concediu sau un anumit eveniment
  • Îți place să-ți schimbi regulat culoarea părului
  • E prima dată când te vopsești și ai mari emoții

Mergi pe una semi-permanentă în cazul în care:

  • Vrei să încerci o culoare nouă sezonieră
  • Părul ți-a crescut gradual de la aplicarea vopselei anterioare de păr
  • Vrei să știi sigur că această culoare ți se potrivește înainte de te vopsi permanent

Mergi pe o soluție permanentă în cazul în care:

  • Ai încredere în culori
  • Îți dorești o strălucire maximă a culorii

Nu dorești reaplicări regulate ale vopselei

4. Aplicații și rețele de socializare 

Poate că ai un stilist profesionist, însă acest lucru nu înseamnă că el poate citi și gândurile. Prospectează înainte și asigură-te că sunteți pe aceeași lungime de undă și adu poze cu tine când trebuie să porți discuția privind vopsirea. Rețelele de socializare și aplicațiile de tipul instagram pot reprezenta surse bogate de inspirație când vine vorba despre vopsirea părului, în mod special cu tehnici mai complexe de vopsire cum ar fi tehnica balayage, sau tendințe precum părul ondulat sau argintiu.

Există de asemenea unele aplicații în prezent care îți permit să încerci tunsori și culori diferite ale părului. Încearcă aplicația noastră Style my Hair! Mergând cu această aplicație la stilistul tău la programarea care precedă vopsirea și alegând împreună look-ul perfect, vei putea să stai comod și să te relaxezi în scaunul de la salon, știind exact cum va arăta rezultatul final. Tehnologia este de partea ta!

5. Pregătește-ți rutina de îngrijire a culorii

Ai grijă să nu te pregătești dinainte cu rutina corectă de îngrijire a culorii după ce ai ieșit de la salon. Înainte de a-ți asuma riscul schimbării culorii, asigură-te că ai făcut rezerve de un șampon, balsam și un produs protector de culoare potrivite părului tău. Aceasta nu este o soluție universal valabilă; există produse Serie Expert adaptate special pentru brunete, pentru blonde, pentru roșcate și chiar și pentru cele cu părul argintiu!

Pentru prevenirea estompării culorii și uscării și fragilizării părului, se recomandă aplicarea regulată a unui balsam cu hidratare în profunzime deoarece vopsirea părului îl poate slăbi (în special deschiderea nuanței). Nu uita de aplicarea spray-ului pentru protecție termică în cazul în care folosești intens placa de păr sau ondulatorul.

După ce ai bifat toate cele cinci puncte de pe listă, fii gata să întâmpini noua ta culoare fabuloasă a părului!