Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Cum să-ți lași părul să crească

Totul despre cum să-ți lași părul să crească lung și principalii factori din spatele creșterii naturale a părului 

Cât de lung poți să-ți lași părul să crească?

Părul majorității oamenilor crește cu aproximativ 1 cm pe lună și rămâne pe scalp până la șapte ani, trecând prin patru faze diferite înainte de a cădea în mod natural. Totuși, acest lucru nu ține cont de numărul considerabil de fire de păr care sunt smulse la periere și coafare sau care se rup înainte de a-și atinge lungimea maximă.

Oricine poate avea păr lung?

Pe lângă anumite afecțiuni de natură medicală, dacă ești gata să acorzi întreg timpul și efortul necesar, nu există motive întemeiate să nu poți obține bucle lungi. Acestea fiind spuse, de ce unele persoane nu pot avea părul lung? Există 4 factori care pot împiedica creșterea părului...

1.  Îmbătrânirea: 

Procesul de îmbătrânire slăbește treptat foliculii piloși și face chiar ca unii dintre aceștia să înceteze complet să mai producă păr. Acest lucru îngreunează și mai mult creșterea părului lung, cu un aspect sănătos. Masarea pielii capului în timpul spălării poate ajuta la stimularea fluxului de sânge și la creșterea de fire de păr noi.

2. Părul sănătos:

Calitatea părului afectează lungimea pe care o poate atinge părul. Cu cât părul este mai lung, cu atât crește riscul de subțiere a lungimilor și a capetelor firelor de păr. Lungimile și capetele uscate, fragile și deteriorate se vor rupe cu o mai mare ușurință, prin urmare va dura mai mult timp până ce acestea vor crește la loc. Mai mult de atât, este posibil ca aceste capete să fie inegale și chiar crețe, de aici importanța unei îngrijiri de calitate a părului în cazul părului lung. Recomandăm gama antirupere Inforcer de la Serie Expert pentru întărirea și repararea părului, pe bază de biotină și B6.

3. Coafat excesiv:

În mod similar, părul supus unor tratamente agresive (îndreptare, permanent, împletire, încrețire etc.) poate fi mai fragil și mai predispus la rupere, fie de-a lungul firului, fie chiar de la rădăcină. Când îți lași părul lung, renunță să mai tragi de el sau evită coafatul excesiv. Dacă părul tău este deteriorat, fă o vizită la salon și întreabă despre tratamentul Powermix Force care se efectuează numai la salon pentru părul fragil predispus la rupere. 

4. Păr slab sau fragil:

Unii dintre noi se nasc cu părul slab, fragil. Acest lucru ar putea explica motivul pentru care unele persoane nu pot avea părul lung în ciuda tuturor eforturilor acestora. Părul se rupe în mod natural sub o greutate mult prea mare când a atins o anumită lungime. În acest caz, soluția care îți permite să obții un păr lung este tunderea minimă cu regularitate deoarece menține fibrele puternice, și nu încercarea de a lăsa părul să crească prea rapid. Încet și constant, câștigi.

Cum să-ți lași părul să crească: sfaturi de top

Adesea, la saloane primim următoarea întrebare: „De ce mie nu-mi crește părul?” Mulți oameni au impresia că părul lor nu crește deloc, dar atât timp cât foliculii de păr încă funcționează, aproape toată lumea poate avea păr lung, însă viteza de creștere variază de la o persoană la alta.

Părul sănătos care crește depinde de mai mulți factori, dintre care mulți nu sunt sub controlul nostru, dar pe unii îi putem controla. Așadar, dacă ești în căutarea unei metode pentru a obține un păr lung, iată două sugestii esențiale de reținut...

Genetica și mediul ar putea fi mai presus de noi, însă cu ajutorul unui regim și al unui stil de viață sănătos, putem păstra de asemenea un ciclu sănătos al vieții părului.

În cele din urmă, nu uita să folosești cu prudență aparatele și accesoriile dure de coafat. Schimbă pieptenele ascuțit cu, de exemplu, o perie cu peri moi și renunță la acele elastice care trag de păr în favoarea elasticelor normale de păr.