Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Cea mai bună îngrijire pentru părul deteriorat

Află de ce ai vârfuri despicate, păr uscat, încrețit și decolorat, precum și cele mai bune tratamente și rutine de îngrijire a părului deteriorat. Mai e timp să-ți salvezi părul!

Cinci cauze care pot deteriora părul

 1. Coafatul cu produse chimice
  O cauză frecventă a părului deteriorat sunt procesele de coafare care utilizează substanțe chimice, cum ar fi permanentul și îndreptarea buclelor. Acestea pot face ca părul să pară neted și sănătos imediat după proces, dar în timp părul va slăbi, iar cuticulele nu vor mai fi așezate neted una peste alta deasupra cortexului părului. Rezultatul: păr uscat, care se rupe, cu vârfuri despicate.

 2. Perierea violentă
  Perierea cu putere a părului, mai ales când este ud, smulge fire de păr atât din rădăcini, cât și din secțiunile mai slabe ale firului de păr. Calitatea periei afectează și ea calitatea părului, periile din păr de mistreț oferind o alternativă mai blândă. Dacă îți place volumul creat prin perierea părului din spate spre față sau chiar prin tapare la rădăcină, aceasta ar putea fi cauza deteriorării părului. Când peria sau pieptenele trece forțat în sens invers așezării naturale a părului, suprafața cuticulelor se zgârie și se deteriorează.

 3. Mediul ambiant
  Părul se deteriorează nu numai din vina ta... și mediul ambiant afectează calitatea părului. De exemplu, vântul încurcă părul, ceea ce provoacă tensiune și rupere. Soarele poate usca părul, care devine casant și predispus la rupere, dar razele UV sunt deosebit de dăunătoare.
 4. Sfatul profesioniștilor: Produsele Serie Expert Solar Sublime au fost formulate pentru părul expus la UV. Formula protejează împotriva uscării, pentru a trata părul după expunerea la soare.

 5. Ustensile încălzite
  Ustensilele încălzite (aparate de îndreptat, clești de ondulat etc.) sunt aliați ai noștri pentru frumusețe pe care îi iubim și îi urâm deopotrivă, dar care sunt, probabil, principala cauză a deteriorării semnificative a părului. Deși ne permit să domolim părul rebel, să obținem șuvițe extrem de drepte, să creăm bucle vioaie și onduleuri captivante, în timp, părul devine mai slab (necesită mai mult timp pentru coafat) și cercul vicios continuă. Aplicarea unor temperaturi atât de ridicate părului îi modifică structura de bază și îl poate chiar arde permanent.
 6. Sfatul profesioniștilor: Steampod este un dispozitiv de coafat profesionist, care utilizează o combinație de abur și tehnologie cu procheratine pentru a atenua mișcarea părului și a-i conferi un aspect neted și mătăsos, protejându-l, în același timp, de deteriorarea cauzată de căldură.

 7. Colorare excesivă
  Nu e nicio problemă dacă îți plac culori diferite de păr, dar dacă treci de la închis la deschis la fiecare câteva luni și colorarea nu e realizată de un profesionist, ai putea să îți deteriorezi grav părul. La fiecare decolorare a părului cu amoniac, acesta ridică cuticulele fibrelor, astfel încât noua culoare să poată pătrunde și să acopere firul de păr. Decolorarea repetată sau aplicarea incorect sincronizată a amoniacului slăbește cuticulele permanent, acestea rămânând parțial deschise și nemaireținând culoarea.

Cinci soluții pentru îngrijirea părului deteriorat 

 1. Masca de păr săptămânală
  Aplicarea unei măști de păr în fiecare săptămână rehidratează părul uscat și deteriorat. Dacă părul este extrem de uscat, masca se aplică peste noapte și se clătește în dimineața următoare. Dacă părul este gras în mod natural, doar lungimile necesită atenție. Dacă părul este foarte uscat sau deteriorat, recomandăm consultarea stilistului în cadrul unui tratament programat la salon cu ingrediente active cu concentrație mare, cum ar fi Serie Expert Powermix. 

 2. Ser sau balsam fără clătire
  Dacă nu ai timp să aplici o mască de păr, poți să crești hidratarea părului cu un ser (ne place serul hrănitor Absolut Repair) sau cu un balsam fără clătire, care va menține părul hidratat pe tot parcursul zilei, fără a-l îngrășa. 

 3. Perna din mătase 
  Un sfat esențial de la experți: știai că pernele din bumbac sau din poliester pot cauza ruperea și căderea părului peste noapte? Ca parte a îngrijirii părului deteriorat, schimbă vechea față de pernă cu una din mătase și bucură-te de un somn mai bun și de un păr mai sănătos.

 4. Elasticul de păr 
  Și elasticul de păr poate fi o cauză a părului fragil și subțire. Elasticele înguste și strânse smulg firele de păr de fiecare dată când le scoți, chiar fără să-ți dai seama. În plus, dacă sunt folosite repetat, creează o buclare de durată a formei fibrei capilare.

 5. Tunsul
  Cea mai bună soluție împotriva neplăcerilor create de vârfurile despicate și de ruperea firelor de păr, care nu poate fi ocolită, este tunsul! Îngrijirea părului deteriorat ar trebui să includă întotdeauna vizite regulate la coafor pentru eliminarea firelor rupte și menținerea sănătății și volumului părului.