Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

De ce să folosești ulei de păr

Dar ce este uleiul de păr, cum îl folosești și care ulei de păr este cel mai potrivit pentru tipul tău de păr?

Ce este uleiul de păr?

Ulei de păr. De la bloggeri de frumusețe la coafori și chiar stiliști internaționali, a devenit un produs preferat pentru un păr luminos cu aspect sănătos. Dar ce este uleiul de păr, cum îl folosești și care ulei de păr este cel mai potrivit pentru tipul tău de păr? Aici găsești toate răspunsurile pentru ca să poți lua cea mai bună decizie.

Uleiurile de păr sunt uleiuri extrase dintr-o varietate de plante, ierburi și fructe. Foarte concentrate în nutrienți naturali, diferitele tipuri de ulei de păr au fost folosite de-a lungul secolelor pentru a întreține un păr sănătos și strălucitor.

Care sunt beneficiile uleiului de păr?

 Aplicarea regulată a uleiului de păr poate crește lubrifierea firelor de păr și ajuta la prevenirea ruperii firelor. Pe lângă prevenirea vârfurilor despicate, uleiul de păr potrivit conferă părului o strălucire radiantă, îl descurcă și poate intensifica culoarea părului.

Uleiul de păr îngrașă părul?

 O concepție greșită, frecvent întâlnită, este aceea că uleiul de păr face ca părul să aibă un aspect și o textură grasă, ceea ce nu este adevărat, cu condiția să nu se aplice prea mult ulei la rădăcini. Cauza reală a părului cu aspect uleios este, de obicei, producția de sebum în exces la nivelul pielii capului. Un ulei de păr cu proprietățile potrivite ar putea chiar ajuta la reechilibrarea acestei producții în exces și la reducerea zilelor în care părul are aspect gras.

 

De ce să folosești ulei de păr

Alegerea unui ulei de păr potrivit depinde de tipul de păr și de problemele specifice. Cele mai frecvente probleme sunt uscăciunea, pierderea strălucirii, aspectul gras, lipsa de volum și părul deteriorat.

1/ Păr uscat și tern

Părul care și-a pierdut strălucirea deoarece este uscat poate beneficia cu adevărat de un ulei de păr care îi va conferi strălucire și suplețe. Uleiul de păr Mythic Oil Original nu numai că va netezi cuticulele pentru a preveni încrețirea, dar conține și compuși de protecție împotriva căldurii care previn deteriorarea și deshidratarea în timpul coafării.

2/ Păr gras și moale

Dacă părul devine gras și își pierde volumul rapid, trebuie evitat obiceiul spălării excesive deoarece există riscul ca pielea capului să înceapă să producă sebum în exces. Trebuie căutate, în schimb, produse de îngrijire a părului care conțin uleiuri fortifiante, cum ar fi uleiul de argan, care pot ajuta la reechilibrarea nivelurilor de sebum produs de pielea capului.

3/ Păr uscat și deteriorat

Părul poate fi deteriorat din cauza stylingului excesiv și a factorilor agresivi din mediul ambiant, cum ar fi soarele, vântul și poluarea. Pentru vârfurile despicate, uleiurile de nucă și minerale pot fi foarte eficiente, în timp ce, pentru netezirea părului deteriorat cu fire încrețite și rebele, uleiul mineral și uleiul de floarea-soarelui pot intensifica strălucirea și diminua frecarea pentru a evita deteriorarea părului. 

Cum se utilizează uleiul de păr:

Uleiul de păr se poate utiliza în mai multe moduri. Pe părul umed, hidratarea prețioasă poate fi fixată prin aplicarea câtorva picături pe lungimi și vârfuri, asigurând distribuirea uniformă înainte de uscare. Pe părul deja uscat, uleiul de păr poate ajuta la netezirea firelor încrețite sau rebele și este deosebit de eficace pentru a adăuga strălucire buclelor și onduleurilor. 

Frecvența de aplicare a uleiului de păr depinde de tipul de păr și de nevoile specifice. Unele persoane aplică câteva picături de fiecare dată când își spală părul, în timp ce altele îl folosesc doar dacă părul lor pare deosebit de uscat. Doar câteva picături sunt suficiente datorită concentrației ridicate a uleiului de păr.

 

Încearcă să introduci un ulei de păr în rutina ta de îngrijire a părului și bucură-te de un păr strălucitor, neted și cu aspect sănătos!