Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Foilyage: o nouă tehnică de balayage pentru evidențierea părului

„Foilyage este o tehnică pe care coaforii o folosesc deja, dar pe care trebuie să o aducem acum la viață în saloane, deoarece clientele noastre o solicită. Ador această tehnică impecabilă; este perfectă pentru completarea trăsăturilor clientei, dar și pentru obținerea unui rezultat cu aspect natural” - Siobhan Jones - Director culori, Headmasters @headmastersuk

Foilyage, o nouă variantă a tehnicii balayage?

Având în vedere amploarea pe care a luat-o pe rețelele de socializare, reiese clar că foilyage este o tehnică ce nu poate fi ignorată. Observăm cum șuvițele foilyage devin o tehnică atemporală, care ia cu asalt domeniul coaforului. Ce alegi dintre foilyage și balayage?

Ce este foilyage?

Foilyage este noua adaptare a tehnicii de balayage. Această tehnică oferă strălucire supremă cu aspect natural, ca după expunere la soare, perfect pentru un look de primăvară/vară. Subtilitatea acestui look definește și conferă dimensiune secțiunilor de sus și din față, mai ales la lungimi și vârfuri.

Strălucirea perfectă oferită de această tehnică elimină necesitatea unei transformări radicale, care ar implica un angajament de întreținere. O paletă de nuanțe arămii și aurii se pretează perfect pentru această tehnică, orice culoare devenind astfel mai strălucitoare și mai caldă. De asemenea, poți opta pentru nuanțe mai reci, pentru a-ți împrospăta look-ul și pentru o culoare mai modernă a părului.

Popularitatea crescută a tehnicii foilyage de colorare a părului pe podiumurile de modă, în rândul celebrităților, dar și pe stradă, se datorează acestei întrețineri reduse. Ca și balayage-ul, șuvițele foilyage conferă un look șic și un plus de confort, reducând nevoia de a merge la salon la fiecare câteva săptămâni. Ce altceva ți-ai putea dori?

Foilyage vs. balayage

Atât foilyage-ul, cât și balayage-ul, implică utilizarea unei tehnici de aplicare liberă. Secretul tehnicii constă în înfășurarea unora dintre aceste șuvițe realizate prin tehnica liberă, pentru a crea șuvițe deschise, definite prin tehnica foilyage. Aici intervin diferențele între foilyage și balayage. Fiind o variantă îmbunătățită a tehnicii de balayage, tehnica foilyage de colorare a părului permite combinarea fără cusur a tonurilor mai deschise, pe o bază de balayage, și plasarea de culoare pentru luminarea zonelor esențiale. Un rezultat fermecător care captează lumina.

Care sunt avantajele colorării prin foilyage?

Indiferent dacă îți plac șuvițele sau ești novice în colorarea părului, aplicarea șuvițelor prin foilyage este tehnica ideală pentru tine. Deși o paletă de nuanțe arămii și aurii este perfectă pentru această tehnică, acest rezultat cu aspect natural, ca după expunere la soare, poate fi obținut atât pentru clientele blonde, cât și cele brunete, în egală măsură.

Secretele salonului: ghid de realizare a tehnicii foilyage

Te întrebi cum se realizează tehnica foilyage în salon? Dacă vrei să știi ce se întâmplă cu părul tău atunci când ești pe scaun, la salon, citește în continuare ghidul de realizare a tehnicii foilyage …

Totul începe cu aplicarea culorii pe păr, prin tehnica balayage. Apoi, anumite secțiuni, de obicei, acolo unde lumina cade natural pe păr (în creștet și în față) sunt înfășurate în folie (șuvițe foilyage). Folia permite încălzirea mai rapidă a produsului decât în aer liber, astfel încât acesta să fie absorbit mai bine, în profunzimea firului de păr, ducând astfel la o mai bună decolorare. Prin utilizarea de secțiuni foarte mici în folie și de tehnici specializate de plasare a culorii, diferența între culori va fi foarte subtilă. De aceea, nu poți crea un look foilyage fără aptitudinile profesionale al unui coafor.

Surse imagini: Getty Images -Westend61