Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Ce este balayage-ul pentru păr? Ghidul nostru pentru realizarea tehnicii de balayage

Află totul despre una din cele mai populare tendințe în colorarea părului: balayage-ul.

Ce este balayage-ul, deteriorează el părul, cum diferă de ombré sau șuvițe și, în final, este recomandat să îl încerci?

Ghid privind tendințele: ce este balayage-ul?

Ce este o coafură balayage? Nu există! Atunci, ce înseamnă „balayage”? Întrebarea corectă este „ce este tehnica balayage de colorare a părului?”

Balayage-ul se rezumă la culoare, nu la coafură, și poate fi creat pe aproape orice coafură. Așadar, acum că am pus întrebarea corectă, ce este tehnica balayage de colorare a părului și ce înseamnă ea?

Balayage este un cuvânt francez care înseamnă a mătura. Este o tehnică de colorare a părului ce conferă un aspect natural, ca după expunere la soare. Balayage-ul permite obținerea unei străluciri aurii, pentru a reproduce efectul produs de soare asupra părului, pe timpul verii. Fiind mai natural decât un păr colorat uniform, balayage-ul este alegerea ideală dacă dorești ceva subtil sau dacă vrei să intensifici strălucirea naturală a părului și să obții un efect de dimensiune.

De ce este balayage-ul atât de popular?

Această tehnică atemporală este cea mai solicitată în saloane, în momentul de față. Balayage-ul conferă un aspect sănătos, șic și strălucitor, care poate fi atât subtil, cât și îndrăzneț: totul ține de aplicare. Popularitatea balayage-ului se datorează și faptului că necesită foarte puțină întreținere. Un balayage va crește frumos și natural, astfel încât să nu apară linii de demarcație clar definite.

Cum se realizează tehnica de balayage pentru păr

Balayage-ul este o tehnică liberă, realizată într-un salon, în mod ideal, unde culoarea este aplicată manual, în loc să fie aplicată tradițional, prin șuvițe cu folie sau cu cască. Un coafor profesionist va putea personaliza această tehnică în funcție de culoarea, lungimea și textura părului. Pentru a crea un balayage personalizat uimitor, coaforul va folosi gama noastră de decolorare Blond Studio, împreună cu portofoliul nostru complet de nuanțare, DIA Light.

Balayage-ul dăunează părului tău? Sănătatea și întreținerea părului

Ce înseamnă balayage-ul pentru sănătatea părului tău?
Colorarea părului într-un salon previne deteriorarea acestuia, mai ales în cazul balayage-ului care implică produse de decolorare. Aplicarea regulată a măștilor hidratante și a produselor de îngrijire a părului specifice părului vopsit vor ajuta la menținerea părului într-o stare excelentă și vor pune în evidență, în cel mai bun mod, coafura ta cu balayage.

De asemenea, avem o gamă profesională specială de produse bonder - Smartbond - pe care stilistul tău o poate folosi în timpul aplicării balayage-ului. Smartbond protejează legăturile din interiorul firului de păr și rezistența acestuia.

Părul colorat prin balayage crește frumos, necesitând mai puține programări și întreținere. Folosește șampon și balsam de păr pentru păstrarea strălucirii culorilor, aplică periodic tratamente și folosește produse de protecție termică în timpul coafării. Gama noastră pentru profesioniști Vitamino Color A:OX de la Serie Expert ajută la menținerea strălucirii culorilor părului tău. Astfel, părul tău rămâne strălucitor și plin de vitalitate.

Balayage-ul variază în funcție de stilul ales, dar durata sa medie de viață se situează între 8 și 14 săptămâni. Discută întotdeauna cu coaforul despre întreținere. E important de reținut că plasarea culorilor este dictată de coafură. Așadar, cu cât cantitatea aplicată este mai mare, cu atât va necesita mai multă întreținere.

Să vedem cum diferă balayage-ul de alte tehnici de colorare. Ce este balayage-ul în comparație cu tehnica ombré și șuvițele cu folie?

Ce este balayage-ul: balayage vs. ombré

Ombré este o tehnică de colorare. După îi cum spune și numele, aceasta înseamnă umbră. Este o tranziție treptată, de la nuanțe închise la nuanțe deschise. În cazul balayage-ului, se aplică subtil culori mai deschise pe tot părul, atât la rădăcini, cât și la vârfuri. Astfel, în compararea celor două tehnici, de balayage și ombré, depinde dacă dorești ca diferența de culoare să fie vizibilă (ombré) sau mai subtilă și mai generală (balayage).

Ce este balayage-ul: balayage vs. șuvițe

Balayage-ul este o tehnică liberă de colorare a părului, care permite linii de creștere mai subtile, mai puțin vizibile decât în cazul șuvițelor, ce se aplică cu folie. Nu te poți decide între balayage și șuvițe? Șuvițele obținute cu folie vor da un aspect final uniform, cu șuvițe mai definite decât un balayage, care este aplicat manual.

Ți-ar sta bine cu balayage?

Dacă nu ai mai avut părul vopsit până acum sau ți-e teamă de o schimbare drastică, balayage-ul este tehnica de colorare optimă pentru tine. Fie că ești blondă, brunetă sau roșcată, ai păr vopsit sau nevopsit, nu contează, pentru că tehnica balayage poate fi adaptată oricui. Tehnica de balayage este excelentă și pentru colorarea firelor albe, deoarece stilistul poate acoperi cele câteva șuvițe albe, în loc să vopsească tot capul.
De fapt, decizia se ia între tine și coafor. Este important să îți faci balayage-ul la salon, nu acasă , deoarece aplicarea culorilor necesită aptitudinile unui stilist specializat.

Cât despre coafurile potrivite, nu există limite în cazul tehnicii de balayage. Balayage-ul funcționează pentru toate lungimile, cu excepția părului foarte scurt, și este potrivit, în special, pentru bucle ample, bucle subțiri și pentru acel look ciufulit. Aceste coafuri pun în valoare variațiile de culoare pe care le conferă această tehnică părului. Pentru a obține aceste coafuri acasă, poți folosi produsele noastre profesionale de coafură din gama Tecni.ART.

Surse imagini: Getty Images - RobertoDavid


RobertoDavid