Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Ți s-a cerut vreodată French Balayage? Ai recomandat recent French Balayage unei cliente? Descoperă aici, în detaliu, toate informațiile cheie despre tehnica de colorare French Balayage, astfel încât să poți răspunde, în mod clar și cu încredere, oricăror întrebări primite de la cliente.

Tehnica French Balayage face trimitere la această tehnică inițială de aplicare în două puncte (forma V) creând umbră pe rădăcini și lăsând loc să crească într-un mod invizibil părul. Sunt create zone de lumină și umbră, adică “spațiu negativ”, conferind feței luminozitate și echilibru.

Elementul central al tehnicii French Balayage constă în subtilitatea sa. Rezultatul final are un aspect complet natural care se păstrează chiar dacă părul crește. Prin aceasta, se deosebește de șuvițele deschise tradiționale realizate prin înfoliere, ele putând avea un aspect final de dungi și păstrând vizibilitatea liniei rădăcinilor.

În ceea ce privește cei “2 pași” din vopsirea părului prin French Balayage: deschide culoarea părului cu ajutorul unei tehnici de decolorare, după care nuanțează părul pentru acel aspect final multidimensional, chic în mod natural. Totuși, ca și în cazul altor tehnici de vopsire a părului, deși poate părea ușor la prima vedere, tehnica adevărată de French Balayage necesită expertiza ta profesionistă.

Care este deosebirea între tehnica French Balayage vs. vopsirea părului?

Diferența majoră între tehnica French Balayage și vopsirea părului constă în tehnică. Tehnica Balayage Franțuzesc folosește porțiunile subțiri ale părului pentru o instalare precisă, măturând vopseaua de-a lungul suprafeței părului înainte de porțiunea de dedesubt. Vopsirea părului folosește porțiuni mai vaste ale părului, iar o cantitate mai abundentă de vopsea este aplicată de-a lungul porțiunii. Ambele pot fi folosite pe aproape toate lungimile părului.


Ți s-a cerut vreodată French Balayage? Ai recomandat recent French Balayage unei cliente? Descoperă aici, în detaliu, toate informațiile cheie despre tehnica de colorare French Balayage, astfel încât să poți răspunde, în mod clar și cu încredere, oricăror întrebări primite de la cliente.

Când vine vorba despre produse decolorante, specialiștii consideră eficientă textura cremoasă a L’Oréal Professionnel Paris Blond Studio 8 Bonder Inside și Blond Studio Platinium pentru realizarea tehnicii French Balayage. Noua pudră Blond Studio 7 Clay Powder, datorită texturii sale elastice, va fi ideală pentru realizarea în aer deschis a tehnicilor balayage, în special cu tehnice manuale de vopsire.

Ce zici de rezultatele finale? Tehnica Balayage Franțuzesc oferă clienților suvițe individualizate, de invidiat, cu efect de bronz în toate zonele cele mai măgulitoare și vopsirea părului vor contribui la personalizarea rezultatului final: de la super discret la super dimensional, contopit.

Pasul 1: aplicarea tehnicii balayage

Acest prim pas are rolul de a realiza o bază decolorată.

  •  Desparte părul în porțiuni de lățimea unei panglici acolo unde îți vei face tehnica balayage.
  •  Piaptănă părul strâns de-a lungul paletei și ține pensula paralel cu părul.
  •  Optează pentru forma V sau W, și aplică produsul decolorant la jumătatea secțiunii, apoi filează în sus către rădăcină pentru realizarea unei tehnici în părul tău într-unul, în două sau trei puncte.
  •  Apoi, folosește o pensulă pentru a aplica produsul în partea de jos în restul porțiunii din mijloc către capete, rămânând la suprafață.
  • La 2-3 inci de la vârfuri, apasă pentru ca produsul să iasă complet, pentru saturare.
  • Lasă să acționeze timpul necesar (timpul variază în funcție de efectul dorit, de starea părului, de culoare, lungime și multe altele), clătește și coafează.
  • Recomandă clientei să utilizeze produse de îngrijire a părului pentru păr vopsit, pentru a se bucura cât mai mult de acest French balayage .

Pasul 2: French balayage gloss

Pentru un French balayage, luciul adaugă un aspect rafinat tipic franțuzesc la baza iluminată pe care tocmai ai creat-o.

Din ce în ce mai mulți stiliști aplică luciul după ce ridică părul în timpul realizării unui French balayage. De ce? Luciul conferă părului o strălucire rafinată, luminoasă, cu aspect natural, neutralizând nuanțele calde nedorite. L’Oréal Professionnel Paris Dia light este luciul preferat de coloriști, cu efect de hrănire, pentru a obține un French balayage perfect.

Dia light este un gel-cremă cu nivel pH acid, care are toate proprietățile unui gel, cum ar fi transparența, dar și calitățile cosmetice ale unei creme. Avantajul Dia light este acela că are un nivel de aciditate foarte similar cu cel al fibrelor capilare, deci oxigenul este eliberat foarte lent.


Pentru aplicare ușoară a culorii, utilizează Diactivateur volum 6 sau, pentru o aplicare mai puternică a culorii, utilizează volum 9. Alternativ, pentru mai multe detalii despre formulele de vopsire pentru balayage franțuzesc utilizând Dia light , luciu cu pH acid, consultă sugestiile noastre de mai jos. Acest al 2-lea pas al unui balayage franțuzesc este motivul pentru care tehnica este atât de subtilă și unică – și imposibil de reprodus acasă!French balayage pe părul de culoare închisă

Pentru un Balayage franțuzesc pe un păr cu o bază foarte închisă (natural 3), utilizează 40g de Blond Studio 8 Bonder Inside și 60ml de Oxydant Crème 30 vol. Pentru luciu, amestecă 25ml de Dia light 6.28 cu 25ml de Dia light 8.28 și 75ml de Diactivateur 9 vol.

Sau pe o bază foarte închisă predecolorată, amestecă 40g de Blond Studio Multi-techniques 8 și 80ml de Oxydant Crème 20 vol (bază naturală 4), 40g de Blond Studio Multi-techniques 8 și 80ml de Oxydant Crème 30 vol (bază colorată 4). Apoi, 1 tub (50 ml) de Dia light 6.28 și 75ml de Diactivateur 9 vol.

French balayage pe părul de culoare deschisă

Pe nuanțe de brunet mai deschise (natural 5), amestecă 40g de Blond Studio 8 Bonder Inside cu 40ml de Oxydant Crème 20 vol. Menține nuanțele reci cu 1 tub (50ml) de Dia light 8.28 și 75ml de Diactivateur 9 vol pentru un finisaj modern.

Începi un balayage franțuzesc pe o bază deschisă (natural 6)? Realizează un amestec ultralejer utilizând 1 plic de cremă Blond Studio Majimèches, 25ml de cremă decolorantă și 25ml de Oxydant Crème 30 vol. Nuanțează cu 50ml de Dia light 6.01 cu 75ml de Diactivateur 9 vol și 50ml de Dia light 8.21 cu 75ml de Diactivateur 9 vol.

Cu aceste formule, poți folosi tehnicile și timpii de aplicare pe care le dorești. Rețeta reprezintă numai jumătate dintr-un balayage franțuzesc, în timp ce restul depinde de creativitatea și de experiența ta!