Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Cea mai bună culoare de păr pentru acoperirea firelor albe la brunete

În această secțiune explicăm cele mai bune culori de păr pentru acoperirea rădăcinilor gri, ce tip de acoperire funcționează cel mai bine, cum se îngrijește și cum se trece de la brunet la gri.

Ce culoare de brunet mă va avantaja?

Nu reveni instinctiv la o culoare care corespunde nuanței tale naturale inițiale dacă aveai părul brunet închis. Nuanțele închise pot face piele mai matură să pară lăsată și obosită. Acest lucru se întâmplă pentru că culoarea pielii noastre se schimbă cu vârsta: circulația mai puțin eficientă a sângelui este responsabilă de pierderea strălucirii roz sănătoase asociată cu tinerețea.

În schimb, caută nuanțe mai puțin saturate care au avantajul că vor face mai puțin evidentă creșterea firelor albe. Tonurile mai calde sunt mai flatante decât cele reci, deoarece accentuează îmbujorarea și fac fața să pară mai strălucitoare și mai sănătoasă. Culorile precum caramelul, castaniul-roșcat deschis și șatenul auriu sau șatenul cenușiu, pentru cele cu o tonalitate rece a pielii, sunt toate nuanțe de brunet flexibile care nu sunt prea închise și se pretează cel mai bine pentru ascunderea firelor albe.

Culoare uniformă sau șuvițe?

Culoarea uniformă înseamnă rădăcini gri mai evidente și o linie de demarcație mai vizibilă. Optează în schimb pentru șuvițe închise și deschise, care sunt foarte indicate și în cazul în care te hotărăști să faci tranziția la gri, deoarece pot fi reduse subtil, prin fiecare proces de recolorare.

Șuvițele deschise și închise potrivite funcționează precum machiajul, luminând fața în toate locurile avantajoase. Acestea sunt excelente și pentru a conferi volum părului. Pe măsură ce îmbătrânim, părul își pierde din rezistență și își poate pierde volumul natural. Culoarea (și coafura potrivită) îi poate adăuga profunzime și dimensiune.

Ura, trecem la gri!

Te avânți și renunți la culoare pentru a trece la tonuri de gri? Coloriștii recomandă folosirea de nuanțe din ce în ce mai deschise de brunet înainte de a adopta aspectul argintiu, pentru o tranziție treptată. Colorarea semipermanentă a părului pentru acoperirea firelor albe poate fi și ea un mod de tranziție lentă: pe măsură ce culoarea se estompează, tonurile de gri devin vizibile.

Cum se îngrijește părul vopsit

Dacă nu ești pregătită încă să devii vulpe argintie, iată cum să prelungești cât mai mult posibil culoarea părului vopsit:

1. Îngrijirea personalizată a părului vopsit

Primul pas este să începi să folosești șampon și balsam de păr create special pentru părul vopsit. Recomandăm colecția Lumino Contrast de la Serie Expert, care include un ser și un spray. Dacă părul tău este acum un gri superb, Șamponul pentru păr cărunt sau alb este perfect pentru tine!

2. Nu spăla părul excesiv

Evident, dar cu cât îți speli mai mult părul, cu atât se va estompa mai rapid noua culoare, mai ales dacă este semipermanentă. De asemenea, este mai probabil să îți privezi scalpul de uleiurile naturale care mențin hidratarea firelor de păr.

Încearcă să folosești un șampon uscat ca substitut pentru o spălare săptămânală. Avantajul suplimentar este că o pudră, precum Super Dust de la Tecni.ART, nu doar că absoarbe excesul de sebum, ci lasă părul mai voluminos, cu un aspect mat.

3. Usucă cu atenție

Frecarea părului fără menajamente poate slăbi firul de păr și îl poate face incapabil de a-și păstra culoarea. Încearcă să absorbi excesul de apă după duș cu mișcări de strângere descendente (pentru a evita frecarea propriu-zisă cuticulei în sensul opus), ideal cu un prosop din bumbac moale, nu unul aspru.

Surse imagini: L'Oréal Professionnel