Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Cele mai bune nuanțe pentru colorarea părului la brunete

Paletă cromatică pentru păr șaten: alege nuanța perfectă de brunet

Indiferent dacă ești deja brunetă și dorești să încerci o nuanță diferită sau dacă treci de la blond, paleta de nuanțe pentru păr șaten include o mulțime de opțiuni, astfel încât nu ai nicio scuză să nu găsești nuanța ideală de brunet!

Nuanțe de păr șaten: ghid privind paleta cromatică

Te gândești să treci de cealaltă parte, dar nu ești sigură care sunt cele mai bine nuanțe de brunet pentru tonurile părului și pielii tale? Nu mai căuta: suntem aici pentru a-ți explica diversele nuanțe de brunet disponibile în paleta cromatică pentru păr șaten, precum și modul în care poți experimenta cu diverse tehnici de colorare.

De ce există o paletă pentru nuanțele de păr șaten?

În materie de nuanțe de păr șaten, există mult mai multe decât ți-ai putea imagina, așadar, o paletă de nuanțe de păr șaten poate fi utilă pentru compararea culorilor, mai ales dacă ți-e greu să alegi între diferite nuanțe.

Nuanțe de brunet: cum alegem între diverse nuanțe de păr șaten

Mai întâi, ce înseamnă brunet? De fapt, acesta este echivalentul cuvântului „șaten”, din limba franceză, dar este preferat când vine vorba despre nuanțe de păr, cuvântul „brunet” fiind mai atractiv!

Cauți o nuanță caldă de șaten sau o nuanță închisă de brunet? Culorile bogate, mai închise, pot adăuga volum, densitate și strălucire părului tău, și pot conferi o nuanță caldă tenului sau îți pot accentua culoarea ochilor. Nuanțele de șaten deschis sunt și ele foarte populare: nuanțele mai reci de șaten - precum blondul bej - s-au bucurat de mare succes pe covorul roșu și pe podiumurile de modă din acest sezon.

Nuanțele de păr și tonul tenului: află care sunt cele mai potrivite

Cel mai important pas în găsirea culorii ideale a părului șaten este evaluarea tonului tenului, care nu are nicio legătură cu culoarea acestuia.

Dacă pielea ta arată mai bine în combinație cu argintul, iar venele tale sunt mai degrabă albastre, probabil ai un ten cu ton rece. Dacă, dimpotrivă, aurul îți luminează tenul și venele tale au o tentă verzuie, probabil ai un ten cu ton cald. Desigur, există întotdeauna o zonă intermediară. Cele suficient de norocoase să aibă un ten cu ton neutru pot purta o gamă variată de nuanțe de șaten.

Paleta cromatică a nuanțelor de șaten pentru părul tău

Iată câteva exemple de nuanțe din paleta pentru păr șaten, care variază de la nuanțe de șaten deschis la castaniu închis:

Caramel pentru ten cu ton cald
Când vine vorba despre găsirea nuanței calde perfecte de păr șaten, totul se rezumă la cea care îți avantajează tonul pielii. Cele mai potrivite nuanțe de șaten pentru fondurile de decolorare calde sunt cele cu fond de decolorare roșu și/sau portocaliu, precum caramel, șaten portocaliu, roșcat și arămiu.

Cafea cu lapte pentru ten cu ton rece
Pentru pielea cu tonalitate naturală rece, anumite nuanțe aduc un plus real de strălucire tenului. Nuanțele reci de cafeniu, nuanțele închise de brunet, precum șaten închis și castaniu, sau o nuanță de șaten deschis, dacă nu ești hotărâtă în privința nuanțelor de păr șaten închis, sunt potrivite pentru un ten cu ton rece.

Dacă nu ești sigură care dintre diferitele nuanțe de șaten ți se potrivesc sau dacă numărul nuanțelor din paleta cromatică pentru părul șaten te-au derutat, întreabă stilistul, care îți poate sugera să optezi pentru nuanțe semipermanente, cu aspect natural, din colecția de vopsele de păr DIA - perfecte pentru a încerca noi nuanțe de brunet fără frică!

Cum te poate ajuta paleta de nuanțe de șaten să-ți schimbi look-ul

Dorești să-ți schimbi look-ul odată cu sezonul, fără a face o schimbare cromatică completă? Conferă-i părului tău șaten o tentă temporară cu ajutorul celor mai potrivite tehnici de colorare a părului.
Efectul de bronzare este unul dintre cele mai populare în rândul profesioniștilor, pentru toamnă și iarnă, în care se realizează șuvițe subtile de arămiu în păr, îmbinate armonios. Tenul arată imediat mai luminos, captând lumina, cu fiecare mișcare.

Pentru lunile mai calde, brunetele își pot lăsa părul liber și pot aduce ceva din farmecul verii în păr, folosind colecția de culori French Browns de la Majirel. Deși sunt foarte subtile, acestea pot fi folosite pentru a adăuga străluciri de castaniu deschis, pentru a crea o tentă de cenușiu rece sau ca parte a unui balayage de vară, cu diverse nuanțe de brunet.

Nu uita să ai grijă de părul tău brunet, prin folosirea unui ritual adaptat de îngrijire a părului. Șamponul și balsamul de păr Vitamino Color A-OX protejează părul și îi conferă strălucire, iar crema de corecție a culorii pentru brunete neutralizează tonurile de roșu cu aspect artificial. Menține-ți nuanța preferată de brunet pentru mai mult timp!

Află mai multe despre cele mai bune culori pentru părul brunet!

Sursă imagine: Getty Images - DigitalVision - Morsa Images