Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Idei de balayage pentru brunetele care vor să își deschidă puțin culoarea părului sau blondele care vor să își închidă culoarea părului cu o nuanță. Să începem cu diverse tehnici de balayage care funcționează bine pe o bază brunetă, apoi să examinăm cele mai bune culori pentru realizarea tehnicii de balayage pe părul șaten.

Tehnica de balayage natural pentru părul șaten

Toți artiștii care lucrează cu părul spun la unison: tehnica balayage tradițională se potrivește perfect părului șaten mediu și deschis. De regulă, vârfurile sunt îmbibate de vopsea și sunt încărcate la jumătatea lungimii (nivelul feței), înainte de a fi filate până la rădăcină și periate în jos pe întreaga lungime. Deschide cu până la două tonuri anumite porțiuni ale părului, iar rezultatul este un luciu frumos bronzat pe părul brunet.

French balayage pentru părul șaten

Tehnica franțuzească balayage este una din cele mai bune tehnici în materie de balayage pentru părul șaten dacă nu vrei ca părul tău să aibă aspect de păr vopsit. Cum diferă tehnica franțuzească balayagede tehnica clasică balayage? Această tehnică balayage este mai subtilă decât tehnica obișnuită balayage: este o tehnică profesionistă realizată în 2 pași pentru tehnica balayage cu aspect natural, oricare ar fi dorința clienților.

Pentru a se obține acest rezultat, cheia o reprezintă aplicarea. Folosește o tehnică de aplicare în două (V) sau trei (W) puncte pe porțiunile tapate și deschide culoarea cu doar un ton sau două tonuri.

Cele mai bune vopsele aplicate în tehnica de balayage pentru părul șaten

Să începem mai întâi cu o idee de balayage pentru părul șaten de pe capătul mai deschis al spectrului cromatic.
Pentru culorile reci ale pielii, o tehnică balayage în brunet cenușiu merge în special bine cu o tunsoare mai scurtă
cum este tunsoarea bob până la bărbie. Realizează French balayage folosind pudra decolorantă Blond Studio 7, apoi asigură luciu părului cu Dia light din Deep Ash Milkshake și DIActivateur Developer.

Pentru o deschidere considerabilă — de la numărul 1 (cel mai închis negru) până undeva la 6 (șaten deschis mediu) și mai sus, de exemplu — poți folosi Blond Studio 9. Explică-le clientelor tale că părul lor închis poate deveni brunet deschis și chiar blond dacă se folosește această tehnică superbă de balayage, iar posibilitățile privind culorile de la final sunt nelimitate!

De la brunet închis la brunet deschis, cu tehnica balayage-ului

Ai o clientă cu părul șaten închis care dorește să-și deschidă nuanța în șaten deschis? Ai optat pentru tehnica balayage pentru a-i conferi părului său un aspect mai natural. Folosește Blond Studio 9 + 30-Vol Blond Studio 9 Oil Developer și aplică în modele filate în zig-zag pe lungimi și capete, începând de la ceafă și terminând cu tehnica constând în jocul de culori „money pieces” (față/breton). Oprește-te la subtonul galbenl, apoi amestecă 9.11 Dia light + 9-Vol DIActivateur Developer, clătește părul și nuanțează maxim 20 de minute.

Cea mai bună tehnică balayage pentru părul șaten este cea în care pare că persoana a stat la soare câteva săptămâni. Pentru a viziona un tutorial detaliat privind realizarea tehnicii balayage pe părul șaten închis, verifică articolul nostru privind Cum să aplici tehnica balayage pe părul brunet”.

Inversează tehnica de balayage pentru părul șaten deschis pe bază blondă

Sau, privind lucrurile din cu totul altă perspectivă, ce zici de o clientă care are la bază blond și își dorește să treacă la o nuanță de șaten deschis mai cenușiu? Este ceea ce numim tehnica balayage invers , o opțiunepopulară în materie de balayage pentru blonde, care încearcă în special extinderea șuvițelor mai deschise la culoare.

Selectează una sau două culori cu un ton sau două mai închise decât nuanța extintentă de blond, apoi vopsește folosind o tehnică balayage, având grijă ca porțiunile mai închise sunt dedesubtul și deasupra porțiunilor deschise și nu una lângă cealaltă (pentru a evita apariția dungilor). Aceste spații mai închise la culoare se numesc „spațiu negativ” și au un rol de bază în cazul tuturor tehnicilor cu aspect cu adevărat natural de balayage pentru a da profunzime. Lasă mult spațiu neatins la rădăcini, pentru a permite extinderea unitară.