Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Cum tratezi problema părului uscat?

Poate fi destul de dificil și frustrant pentru tine să încerci să obții un aspect sănătos și luminos al părului tău uscat.

Poate fi destul de dificil și frustrant pentru tine să încerci să obții un aspect sănătos și luminos al părului tău uscat. Cea mai bună soluție pe care o ai la îndemână este să respecți câteva sfaturi simple în materie de îngrijire a părului și să adaugi cele mai bune produse destinate părului uscat în rutina zilnică de frumusețe.

Mai întâi, dacă nu ai 100% certitudinea că părul îți este cu adevărat uscat, iată o modalitate ușoară prin care poți afla acest lucru: când părul este umed, tot ce trebuie să faci este să prinzi pur și simplu un singur fir de păr și să tragi de ambele capete. Dacă firul de păr pocnește și se rupe ușor, atunci cu siguranță îi lipsește hidratarea și ar trebui să iei următoarele măsuri:

Care sunt cauzele părului uscat?

Părul se poate usca din mai multe cauze. Genetica este un motiv principal, dar vremea, mediul înconjurător sau modul în care îți îngrijești părul pot fi, de asemenea, de vină. Înțelegerea cauzei te va ajuta la găsirea celui mai bun tratament pentru părul uscat.

 

Vântul, umiditatea și soarele contribuie în diferite moduri la uscarea părului. Vântul poate încurca fibrele de păr care se freacă unele de altele și se rup. Mediile umede pot absorbi umezeala din păr, mai ales dacă ieși afară cu părul ud sau umed. Soarele are și capacități puternice de uscare, ca să nu mai vorbim de efectul său negativ asupra părului vopsit. În ceea ce privește poluarea, aceasta poate provoca acumulare pe firele de păr și foliculi, perturbând secreția naturală de uleiuri sănătoase pe scalp și de-a lungul fibrei.

 

Neutilizarea unui balsam poate duce la uscarea părului, deoarece nu infuzezi fibrele cu umiditatea atât de necesară. Uscarea bruscă a părului cu un prosop poate provoca, de asemenea, deteriorarea cuticulelor, la fel ca și coafarea excesivă a părului prin periaj și tragere în exces.


 

Care sunt semnele părului uscat?

Cel mai bun tratament pentru părul uscat necesită o analiză corectă a stării acestuia. Părul uscat arată tern și lipsit de viață. Acest lucru este din cauza faptului că cuticulele nu sunt lin de-a lungul firului de păr, astfel încât lumina nu se reflectă uniform pe suprafață. Din același motiv, părul se simte dur la atingere. În cele din urmă, firele despicate și încrețite cauzate de părul uscat îi pot da un aspect neîngrijit, făcându-l dificil de netezit, de ținut sub control și de coafat - de aici și importanța tratamentelor pentru părul uscat.

 

Dacă nu ești sigură că părul tău este cu adevărat uscat, există o modalitate ușoară de a afla. Când părul este ud, ia o singură șuviță de păr și trage de ambele capete simultan. Dacă șuvița se rupe ușor, părul tău nu este hidratat.


 

Remediu pentru păr uscat: de unde să începem în tratamentul părului uscat

Cea mai bună modalitate de a evalua tratamentul corect pentru părul uscat este o vizită la salonul de coafură. Cere sfaturi despre ce tip de remediu pentru păr uscat ar trebui să utilizezi, atât la salon, cât și acasă. Tratamentele la domiciliu includ măști obișnuite, cum ar fi Masca Nutrifier sau fixativul pentru păr Nutrifier DD Balm.

Tratamentul părului uscat acasă poate părea o opțiune ușoară, dar va trebui să începi cu ajutorul profesioniștilor de la salon pentru a vedea și a simți cu adevărat o diferență în tratamentele pentru păr uscat. Coaforul tău va putea identifica cât de uscat este părul tău și îți va recomanda cel mai potrivit tratament. Citește mai departe pentru soluții de tratare a părului uscat acasă și la salon.

Ce să faci pentru părul uscat: cele mai bune produse pentru tratamentul părului uscat

Te întrebi cum se tratează, cum se repară sau ce este bine pentru părul uscat? Iată câteva sfaturi pentru a găsi cel mai bun tratament pentru părul uscat.

Căută produse de îngrijire a părului care hrănesc fiecare fibră a părului. Uleiul de argan, de exemplu, este ideal pentru tratarea părului uscat și pentru regenerarea firelor de păr uscat. Folosit în cele mai bune produse pentru păr uscat, precum Absolut Repair de la Serie Expert,uleiul de cocos este un ingredient natural foarte popular în tratamentul părului uscat, la fel ca și alte uleiuri esențiale precum uleiul de avocado și de merișor. Printre cele mai bune produse pentru tratarea părului uscat acasă, gama Mythic Oil conține cele mai eficiente combinații de uleiuri pentru tratamentul de hrănire a părului, fără să-l îngreuneze.

Ce să faci pentru părul uscat? Cum se repară părul uscat cu tratamente nutritive de păr

Când vine vorba de cel mai bun tratament pentru părul uscat, un produs vedetă pe care ar trebui să-l ceri la salon este soluția pentru păr uscat gama Nutrifier. Conceput pentru părul extrem de uscat, Absolute Repair Lipidium se bazează pe o tehnologie inovatoare și puternică numită „Lipidium Complex” care vizează fiecare zonă a fibrei capilare în funcție de gradul de deteriorare. Inspirat de tratamentele de îngrijirea pielii, Absolut Repair este un tratament revoluționar de nutriție a părului care poate repara 100% părul deteriorat în tratamente de 20 de minute.