Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Lucruri permise și Lucruri interzise

CE TREBUIE FĂCUT ATUNCI CÂND TE CONFRUNȚI CU PROBLEMA PIERDERII PĂRULUI


Alegerea unor produse pentru păr :

Optează totuși pentru un șampon cu efect de volum pentru părul subțire (mild clarifying and densifying shampoo) care acoperă firele de păr și le conferă un aspect mai plin.

Stil de viață sănătos:

Nu uita să adopți un regim sănătos și să faci mișcare. Aspectul sănătos al părului pleacă din interior. Părul tău are nevoie de mulți nutrienți. Mai mult de atât, mișcarea regulată promovează un stil de viață sănătos și un aspect frumos al tenului și părului.

Uscarea părului:

  • Usucă-ți cu blândețe părul. Temperaturile ridicate îți pot afecta scalpul și fibra, făcându-le uscate și eliminând uleiurile naturale din firele de păr.
  • Permite părului tău să se usuce în mod natural. Păstrează distanța de uscătoarele de păr. În acest fel, vei evita vârfurile despicate și deteriorarea părului cauzată de căldură. Cu toate acestea, nu îți recomandăm să petreci mult timp cu părul înfășurat în prosop.
  • Usucă-ți totuși părul de sus în jos. Uscându-ți părul împotriva curentului, vei obține în acest fel un plus de volum. Părul tău va fi în direcția opusă și vei contribui în acest fel la ridicarea rădăcinilor.

Scalp:

  • Masează-ți totuși scalpul pentru a stimula microcirculația și încuraja funcția optimă a scalpului
  • Îți recomandăm o exfoliere a scalpului. Pentru a elimina celulele de piele moartă din scalp și murdăria din păr, poți opta pentru un exfoliant pentru păr. Îți va păstra curat scalpul și părului și îi va conferi un aspect sănătos.

Solicită ajutorul profesioniștilor:


Dacă ești de părere că te confrunți cu problema pierderii părului sau subțierea firului păr, nu mai amâna să discuți cu un specialist. Poți ruga coaforul tău expert care îți va pune un diagnostic. Tot acesta te va ajuta să alegi produsele corecte pe termen scurt și lung. Expertul tău în păr îți va oferi de asemenea sfaturi profesionale care vor fi potrivite pentru look-ul tău: tunsoarea corectă; produse…

CE NU TREBUIE FĂCUT ATUNCI CÂND TE CONFRUNȚI CU PROBLEMA PIERDERII PĂRULUI


Spălatul părului :

  • Nu te spăla excesiv pe cap decât dacă folosești produse de îngrijire zilnică. Spălatul zilnic pe păr îți deteriorează părul eliminând uleiurile naturale din firul de păr. Părul tău își va pierde strălucirea, se va usca și va căpăta un aspect tern.
  • Evită dușurile fierbinți. Spălatul părului cu apă mult prea fierbinte poate cauza reacții la nivelul scalpului, în special în cazul scalpului sensibil.

Recomandări tehnice:

  • Nu folosi bigudiuri. Lăsatul în păr peste noapte a bigudiurilor de păr îți va deteriora firele de păr.
  • Nu apela la coafatul excesiv al părului. Căldura excesivă degajată de aparatele de coafat cum este placa de păr, uscătoarele de păr etc. pot determina reacții la căldură ale scalpului și pot afecta fibra.
  • Evită tratamentele multiple ale părului. Înainte de a-ți vopsi și / sau întinde părul, cere sfatul unui specialist. Acest tip de tratamente poate cauza sensibilizarea părului.

Obiceiuri proaste în materie de păr:

După ce ți-ai spălat părul, renunță la legatul și coafatul său. Când este ud, părul devine mai fragil. Prin urmare, asociind legatul, coafatul cu păul ud, poți deteriora părul.

Înotatul fără protecția părului:

Clorina sau apa sărată pot înlătura uleiurile naturale ale părului cunoscute drept sebum, lăsându-l neprotejat sau mai predispus la uscăciune, vârfuri despicate și aspect tern. Ca urmare a nivelului ridicat de sare pe care îl conține, apa mării poate de asemenea lăsa părul încâlcit și aspru. Umiditatea aerului ambiental poate accelera și chiar amplifica efectele nocive ale UV. Când mergi să înoți, folosește un balsam cu efect intens de hidratare ce nu necesită clătire și care să ajute la protejarea fibrei părului.