Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Tratamentul părului deteriorat: cum să-ți salvezi părul

Este posibilă repararea părului deteriorat? Îți poți repara părul deteriorat uscat fără a-l tăia?

Tot ce trebuie să știi despre tratamentul pentru părul deteriorat

Descoperă la ce fac referire specialiștii și descrierile produselor în momentul în care vorbesc despre problemele părului deteriorat uscat și găsește cel mai bun tratament pentru părul deteriorat apelând la produsele cele mai adaptate îngrijirii părului.

Ce înseamnă tratamentul bun pentru părul deteriorat?

Este posibilă repararea părului deteriorat? Întregul păr care ne crește din cap este păr mort. Acest lucru ar putea părea neplăcut, dar este adevărat. Structura părului mort poate fi afectată din motivele explicate mai jos. Și, având în vedere că vorbim despre păr mort, el are posibilitatea de a se repara singur.

Acestea fiind spuse, un tratament bun pentru părul deteriorat poate ajuta la restabilirea calității părului completând structura sa, întărind fibra sa și adăugând un strat subțire de luciu de protecție pentru a preveni slăbirea suplimentară și intensificând strălucirea. Un tratament bun destinat părului deteriorat procedează în acest mod fără a-l lăsa în jos sau a-i conferi un aspect unsuros.

Cum îți poți da seama dacă părul este deteriorat?

Tratamentul pentru părul deteriorat nu este același cu cel destinat părului uscat. Când vine vorba de problemele părului, se face greșeala uzuală de a face confuzie între părul uscat și părul deteriorat, fiecare dintre acestea necesitând un alt tip de tratament.

Mai întâi, trebuie să înțelegi unele aspecte legate fix de structura părului. În centrul fibrei se află cortexul părului, care conține culoarea părului (melanina). Această parte centrală este protejată prin suprapunerea solzilor care se numesc cuticule care, pe părul sănătos normal, sunt așezate una peste alta pentru a fortifica părul și a-i conferi un aspect uniform, strălucitor. În momentul în care aceste cuticule sunt deteriorate sau slăbite, partea centrală este expusă și vulnerabilă la rupere. În momentul în care părul mort se rupe sau se fragmentează în capete despicate, părul capătă aspect rebel și tern.

Deși pot avea simptome similare (aspect tern, textură rebelă, aspră), părul uscat este diferit de părul deteriorat. Părul uscat apare ca urmare a lipsei (sau îndepărtării uleiurilor naturale) care au rol de lubrifianți de-a lungul fibrei părului. O cantitate prea mare din aceștia determină un aspect uleios al părului, în timp cantitatea insuficientă determină uscarea părului. Hairstylist-ul va putea diagnostica mai detaliat starea în care se află părul tău, însă în general, părul deteriorat se rupe cu ușurință atunci când se trage de el și are vârfuri despicate vizibile (prezente ca urmare a fragilității legăturilor), în timp ce părul uscat este însoțit adesea de coji albe de piele și de o textură dură, aspră.

Cauzele care stau la baza deteriorării părului

Părul se poate deteriora din mai multe motive. Fenomenele ambientale zilnice sunt o cauză frecventă: vântul care poate determina încâlcirea părului și determina răzuirea cuticulelor; razele UV ale soarelui; aparatele încălzite pot slăbi acele legături care formează structura părului; poluarea se poate acumula pe fibră și poate determina ruperea sa; iar vopsitul excesiv (sau vopsitul incorect) poate lăsa cuticulele permanent deschise. Descoperirea modalității de întindere a cuticulei părului face parte din procesul de tratament al părului deteriorat.

Cum poate fi reparat părul deteriorat: descoperă-ți nivelul în salon

Nivel 1: Ca urmare a acestui nivel de deteriorare, solzii/cuticulele părului sunt zimțați, o parte dintre aceștia sunt ridicați sau rupți; cu toate acestea, cortexul intern al părului nu este încă în totalitate expus. Părul este ușor uscat, având mai puțină strălucire, o culoare ternă și capete mai subțiri.

Deteriorarea părului de nivel 2 se manifestă prin abraziunea cuticulelor. Acest lucru înseamnă că stratul exterior este răzuit, iar cortexul intern ar putea fi lăsat fără protecție, prezentând astfel vulnerabilitate la deteriorare în unele zone ale fibrei părului. La acest nivel de deteriorare a părului, se reduce numărul de straturi ale cuticulelor, un număr mare de solzi fiind zimțați și ridicați și determinând posibil prezența unui cortex expus. Părul va avea o textură aspră, cu un aspect tern, un echilibru inegal al culorii și formarea vârfurilor despicate.
Uneori, se constată acest nivel al deteriorării părului în urma vopsitului excesiv sau a vopsitului la domiciliu. Părul deteriorat de vopseaua de păr poate fi reparat prin intermediul unui serviciu de vopsire a părului pentru scoaterea subnuanțelor nedorite și folosirea regulată a unui șampon nuanțator pentru a păstra un aspect de prospețime al părului.

Nivel 3: Este cel mai ridicat nivel în materie de deteriorare a părului. Cuticula este foarte afectată, unele părți ale ei fiind complet uscate. Cortexul este expus și poate fi slăbit. Textura suprafeței părului este foarte aspră la acest nivel. Este de asemenea deconstruită fără strălucire, culoare decolorată și vârfuri despicate. Deseori se observă acest lucru în cazul coafatului excesiv și reprezintă răspunsul la întrebarea “Cum arată părul deteriorat de căldură?”
Cea mai bună modalitate de tratare a părului deteriorat de folosirea excesivă a plăcii este să se apeleze la cel mai bun tratament pentru părul deteriorat…

Care este cel mai bun tratament al părului deteriorat?

Care este cel mai bun tratament de păr pentru părul deteriorat? Pe lângă prevenirea din start a deteriorării părului, există unele colecții destinate îngrijirii părului care sunt special concepute pentru părul deteriorat.

Dacă îți vopsești părul (sau intenționezi să faci acest lucru), protecția contra deteriorării părului începe din salon. Întreabă-ți stilistul L'Oréal Professionnel despre SmartBond, tratament în mai mulți pași care este aplicat în timpul procesului de vopsire și care întărește legăturile părului și sigilează culoarea pentru a preveni deteriorarea cuticulelor.

Pasul următor este să se recurgă la un tratament regulat pentru părul deteriorat. Gama de produse destinate îngrijirii părului Absolut Repair a fost creată pentru a susține fibra părului de la rădăcină până la vârf, implantând un strat protector hrănitor și ușor. O dată sau de două ori pe săptămână, lasă masca Absolut Repair Golden Masque să acționeze timp de 3-5 minute, după care clătește temeinic pentru a repara în acest fel părul deteriorat.

Pentru acele tipuri de păr care au fost deja afectate sau care prezintă unele semne de fragilitate, formula Pro Fiber a fost special creată spre a trata părul deteriorat și a-l proteja contra unor noi agresiuni.

Credit foto: Getty Images - Moments - Andrea Volpi