Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Este uleiul de nucă de cocos benefic pentru părul tău? Ghid complet privind folosirea uleiului de nucă de cocos

Iată motivul pentru care nuca de cocos devine una din cele mai bune ingrediente din componența uleiului de păr, precum și modul de folosire a uleiului de nucă de cocos pentru păr în propria ta rutină de îngrijire a părului. Prin urmare, este uleiul de nucă de cocos benefic pentru părul tău? Să aflăm împreună răspunsul…

Ni se adresează adesea întrebarea “Uleiul de cocos este benefic pentru păr?” Iată tot ce trebuie să știi

Intrând tot în sfera preferinței din ce în ce mai mare pentru produse naturale de frumusețe, în acest moment multe persoane folosesc ulei de nucă de cocos pentru păr: de la șampon la balsamuri de păr și până la măști de păr pe bază de ulei de nucă de cocos și tratamente care nu necesită clătire. Dar este uleiul de nucă de cocos benefic pentru părul tău în mod special?

Ce este uleiul de nucă de cocos?

Uleiul de nucă de cocos este ulei... din nucă de cocos! Există două tehnici de principiu care sunt folosite în procesul de extracție a uleiului de nucă de cocos: procesare uscată și umedă. Se presează miezul pentru a se extrage uleiul înainte de rafinarea, albirea și deodorizarea sa (RBD). Procesarea umedă este acea tehnică folosită în procesul de extracție a uleiului de nucă de cocos virgin. Se folosește chiar nuca de cocos brută, nu miezul său, și este fie măcinată în stare umedă, fie uscată anterior presării sale în vederea obținerii uleiului virgin. În materie de îngrijire a părului, cel mai bun ulei de păr este acesta din urmă: ulei de nucă de cocos în stare pură pentru păr.

Este uleiul de nucă de cocos benefic pentru părul tău?

Uleiul de nucă de cocos are o structură lipidică similară chiar cu a părului, ceea ce se traduce printr-o aderență bună la fibră, acoperind orice fisuri cauzate de afectarea părului. Stratul subțire, non-unsuros de ulei deasupra fibrei de păr poate conferi în egală măsură protecție și strălucire, motiv pentru care există un număr atât de mare de persoane care preferă măștile de păr pe bază de ulei de nucă de cocos.

Este uleiul de nucă de cocos benefic pentru părul tău în cazul în care te confrunți cu problema pierderii părului? Există unele articole care recomandă uleiul de nucă de cocos pentru creșterea părului dar, deși sunt multe persoane convinse de eficacitatea acestuia, știința mai are de demonstrat reputația uleiului de nucă de cocos.

Ce ne poți spune despre cazul tău în mod special? Este uleiul de nucă de cocos benefic pentru părul tău?

Uneori, anumitor tipuri de păr pur și simplu nu le priește uleiul de nucă de cocos în stare pură. Acest lucru ar putea avea legătură cu porozitatea: uleiul de nucă de cocos este minunat pentru părul foarte poros (care nu poate reține culoarea) deoarece protejează cuticulele, însă are o eficacitate mai mică în cazul părului cu porozitate scăzută (care respinge în mod natural apa) deoarece poate ocupa spațiu care ar fi altfel umplut cu hidratare de bază. Prin urmare răspunsul la întrebarea “Uleiul de cocos este benefic pentru păr?” este:... depinde de la caz la caz.

Iată câteva modalități diferite de a folosi uleiul de nucă de cocos pentru păr.

Există un număr atât de mare în care se poate folosi uleiul de nucă de cocos pentru păr și nu trebuie să aibă legătură cu turnatul uleiului chiar peste buclele tale (care pot fi prea grele pentru unele tipuri de păr).

Șampon din nucă de cocos: Șamponul din nucă de cocos cum este Nutrifier by Serie Expert poate constitui o modalitate excelentă de a-ți hrăni părul de la bun început.

Balsamul pe bază de nucă de cocos: Multe persoane profită de avantajele conferite de balsamul pe bază de nucă de cocos, concentrându-se pe vârfuri și orice lungimi deteriorate. Clătește bine cu apă.

Tratamentul părului cu ulei de păr de nucă de cocos: Te confrunți cu problema părului foarte încâlcit? Încearcă Crema de descurcare zilnică de la Source Essentielle. Fabricată din ingrediente de origine 99% naturală, ea conține nucă de cocos, semințe de floarea soarelui și uleiuri de argan, special concepută pentru netezirea și repararea părului încâlcit, deteriorat.

Ulei de nucă de cocos în stare pură: Uleiul de nucă de cocos virgin, în stare pură poate fi folosit singur ca tratament al părului cu ulei de păr de nucă de cocos aplicat săptămânal. Pune doar câteva picături pe vârfurile degetelor și aplică-le ulterior pe părul uscat în prosop, concentrându-te pe capete. Usucă părul și coafează-l ca de obicei.

Mască de păr cu ulei de nucă de cocos: Durata tratamentului cu masca de păr cu ulei de nucă de cocos depinde de cât de uscat și gros este părul tău. Ți se recomandă în medie să lași masca de păr cu ulei de nucă de cocos să acționeze între 5-20 de minute. Majoritatea celor care recurg la un astfel de tratament consideră că este suficient să o folosească o dată sau de două ori pe săptămână, cu toate că acele persoane care au un păr foarte uscat sau deteriorat pot avea beneficii de pe urma aplicării acestei măști de păr cu ulei de nucă de cocos o dată la două zile.

Unde pot găsi uleiul de nucă de cocos în produsele destinate părului?

Colecția Source Essentielle conține o parte din cele mai bune uleiuri pentru păr, inclusiv nucă de cocos. Uleiul Radiance (cu clătire) este special conceput pentru a hrăni părul vopsit, în timp ce Uleiul hrănitor (fără clătire) se concentrează pe părul uscat. Ambele conțin între 80-100% ingrediente provenite din surse naturale, ceea ce înseamnă că vei ști exact ce vei aplica părului tău.

Provenit tot din colecția naturală de îngrijire a părului Source Essentielle,Balsamul hrănitor reprezintă o altă opțiune minunată: este o mască de păr pe bază de ulei de cocos care este destinat părului uscat sau deteriorat și care are în componența sa uleiuri naturale inclusiv nucă de cocos și susan.

Pe lângă uleiul de nucă de cocos, ce alte uleiuri integrezi în rutina ta de îngrijire a părului?

Dacă ești în căutarea unei soluții pentru a-ți crea propriul ulei de păr sau răsfoiești soluții de ambalare pentru cele mai bune ingrediente ale uleiului de păr, trebuie să știi că toate acestea depind de tipul tău de păr și de nevoile acestuia. Nu uita: vei avea nevoie de un ulei de bază pentru uleiul tău dacă planifici un produs hand-made. O parte din cele mai benefice uleiuri pentru problemele cu care se confruntă părul includ: uleiul de păr de nucă de cocos (pentru creșterea părului), susan (rezistență), iasomie (strălucire), levănțică (probleme ale scalpului), semințe de floarea soarelui (anti-rupere) și boabe de soia (hidratare).

Prin urmare, este uleiul de nucă de cocos benefic pentru părul tău? Încearcă să afli răspunsul la această întrebare!

Credit foto: Getty Images - rodrigobark


rodrigobark
rodrigobark
rodrigobark